Avocatul lui Udrea: DNA a trecut în referat doar ce i-a convenit

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a susținut, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că referatul procurorilor DNA în cazul prelungirii măsurii preventive pentru Elena Udrea este incomplet, aceștia publicând doar informațiile în defavoarea fostului ministru.

„Acest referat este făcut de DNA. V-ați putut imagina că DNA-ul a trecut doar ce i-a convenit din confruntările de ieri, doar nu vă așteptați să ceară arestarea preventivă pe acele răspunsuri care sunt favorabile doamnei Udrea. Se consemnează tot și confruntările au fost foarte lungi, sute de întrebări și sute de răspunsuri, sunt convins că în referat, procurorii au scos din context doar ceea ce le convenee. Aceste scurgeri pe surse de al DNA sunt în sensul în care acele informații le convin. Nu poți să vii să spui: uite, am aceste informații care sunt în favoarea doamnei Udrea și cer prelungirea arestării”, a declarat Marius Striblea.

Totodată, avocatul spune că acuzația de luare de mită formulată de procurorii DNA este bazată doar pe declarația lui Gheorghe Nastasia.

„Lucrurile sunt foarte simple: procurorii au stabilit că doamna Udrea a primit geanta cu bani doar prin declarația lui Nastasia. El spune simplu: am luat o geantă de la Gărdean pe care n-am deschis-o niciodată. L-a crezut pe Gărdean fără să se uite și a plecat. Asta e acuzația de mită. Gărdean spune că i-am dat geanta lui Nastasia pentru el, nu pentru Udrea. Am făcut o glumă: dacă era o bombă nucleară și până ajungea la minister sărea totul în aer? Dacă dvs considerați că astea sunt probe”, a continuat Striblea.

DNA cere judecătorilor de la instanța supremă prelungirea arestului preventiv pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Procurorii o vor pe Udrea alte 30 de zile după gratii.

Vineri au apărut stenogramele confruntărilor care au avut loc joi la DNA între Elena Udrea și denunțătorii săi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.