Bilanț pe timp de pace în Rusia: 6 avioane prabușite și 23 de morți într-o lună

Un bombardier strategic rusesc Tu-95 s-a prăbușit marți, în cursul unui antrenament de rutină în Extremul Orient, anunță agenția Ria Novosti. Este al doilea bombardier de acest tip și al șaselea avion militar care se prăbușește în Rusia în mai puțin de o lună.

Flota aviației militare ruse a fost solicitată mai mult în ultimul an și jumătate, în contextul tensionării relațiilor cu Vestul. NATO precizează că a interceptat 400 de avioane rusești la granițele Alianței în ultimul an, o creștere cu 50% față de 2013.

Frecvența mai mare a misiunilor a dus și la o creștere a accidentelor aviatice. Rusia a pierdut avioane Tu-95, MiG-29, Su-24 și Su-34.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că echipajul bombardierului a reușit să părăsească avionul înainte de prăbușire. Avionul nu transporta arme. O sursă anonimă din cadrul ministerului a declarat pentru Ria Novosti că accidentul a fost cauzat ”cel mai probabil de o defecțiune tehnică”. Ultimul Tu-95 s-a prăbușit în iunie, după un incendiu produs la unul dintre motoare în timpul decolării.

Pe lângă accidentele aviatice frecvente, o altă tragedie vine să ridice un semn de întrebare în privința stării armatei ruse la acest moment. Luni, Ministerul Apararii a anunțat ca 23 de recruți ruși au murit și alți 19 au fost răniți în urma prăbușirii unei cazărmi de lângă orașul siberian Omsk. Procuratura militară a început o investigație privind neglijența în serviciu, nerespectarea standardelor de siguranță și abuz de putere, scrie Interfax. Clădirea a fost construită în anii 1970 și fost reconsolidată și renovată în 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.