BNS: Creşterea salariilor angajaţilor din sănătate este o măsură pompieristică

Președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a calificat decizia Guvrnului de a majora salariile medicilor cu 25% drept o măsură pompieristică, ce va crea nemulțumiri în rândul altor categorii de bugetari, informează Mediafax.

„Este o măsură pompieristică, care va crea haos, discriminare şi reacţii ferme din partea alor categorii din sectorul bugetar şi va declansa o avalanşă de demersuri juridice împotriva Guvernului”, a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că nu exclude nici acțiuni de protest față de întârzierea nejustificată a modificărilor din legislaţia muncii şi a relaţiilor industriale, precum și față de „excesiva simpatie pe care Guvernul României o manifestă faţă de capital, în detrimentul lucratorilor”.

Astfel de proteste au fost deja semnalate. Sindicaliștii din educație, respectiv cei din Federsația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), au transmis că Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare dacă nu va face efortul de a găsi în cel mai scut timp o soluție de majorare suplimentară a salariilor din educație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.