Bucureștenii ca peisaj

Muzeul Municipiului București anunță evenimentul de lansare a volumului „Timpul orașului București“, autor Adrian Majuru, desfășurat la Palatul Suțu în ziua de vineri, 22 septembrie, ora 18.00.

Volumul vine în completarea expunerii permanente de la Palatul Suțu, intitulată „Timpul Orașului“, inaugurată în luna mai a anului 2015. Colecția de publicații asociate acestei expoziții a fost deschisă de albumul „Anii ‘80 – albumul generației mele în Bucureștiul anilor ‘80“, de Andrei Bîrsan și Adrian Majuru, apărut la Editura Muzeului Municipiului Bucureşti 2016. „Această carte se dorește un șantier deschis. Este o poveste a Bucureștilor de la o mahala la alta, de la un secol la altul, cu treceri prin peisaje umane diferite. Este o carte de istorie deoarece instrumentele de lucru sunt ale unui studiu istoric: documentare, argumentare, prezentare sintetică a fenomenelor. Este, în același timp, și o carte de geografie, pentru că informația istorică este plasată geografic, iar cu ajutorul analizei comparative s-a încercat și o localizare a vechilor mahalale în orașul modern al secolului XX. Apoi, au fost cartografiate și alte planuri istorice din zona mentalităților, care țin de uman, precum alimentația, comportamentul, intimitatea, echilibrul dintre viața de acasă și spațiul public etc.“, arată Adrian Majuru.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Muzeul Municipiului București, arată un comunicat de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.