Canada, o nouă încărcătură de material militar neletal pentru Ucraina

Canada a expediat Ucrainei o nouă încărcătură de material militar neletal, a treia de la începutul acestei luni și care este destinată trupelor Kievului angajate în luptele cu separatiștii proruși din estul țării, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru securitate și apărare națională, Andrei Lîsenko.

„Un avion al forțelor aeriene canadiene CC-177 Globemaster III, având la bord echipamente militare destinate unităților pazei de frontieră care participă la operațiunea antiteroristă, a aterizat ieri (sâmbătă) pe aeroportul Borispol (Kiev)”, a spus Lîsenko, citat de RIA Novosti, conform Agerpres.

El a precizat că avionul, transportând căști, lunete de luptă, veste antiglonț, truse de prim ajutor, corturi și saci de dormit, a plecat de la baza militară Trenton, la sud de Ottawa.

Canada a trimis primele două încărcături de material militar neletal la 7 și 11 august. Premierul canadian Stephen Harper declara atunci că echipamentul logistic furnizat va permite autorităților ucrainene care asigură securitatea frontierei să identifice și să urmărească mai bine trecerile ilicite de mărfuri și de oameni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.