Ce mai spun Biden și Poroșenko despre criza din Ucraina

Vicepreședintele SUA Joe Biden a avut o convorbire telefonică sâmbătă cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, cei doi lideri fiind de acord că activitățile militare ale Rusiei în estul Ucrainei sunt în contradicție cu dorința ei declarată de a îmbunătăți acolo situația umanitară, a anunțat Casa Albă.

„Cei doi lideri au fost de acord că trimiterea de coloane militare de către Rusia și furnizarea în continuare de arme avansate pentru separatiști sunt în contradicție cu orice dorință de a îmbunătăți situația umanitară din estul Ucrainei”, a precizat Casa Albă într-un comunicat în legătură cu convorbirea dintre Biden și Poroșenko.

„Ambii lideri și-au reafirmat sprijinul pentru o rezolvare diplomatică a crizei și au făcut apel la Rusia să intre în negocieri cu bună credință”, se mai precizează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.