×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:10
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Ceartă pe inteligența artificială

Evoluția inteligenței artificiale a devenit subiect de polemică între „titanii“ tehnologiilor. Șeful Tesla și al SpaceX, Elon Musk, este de părere că inteligența artificială este extrem de periculoasă și va distruge lumea, așa cum o știm.

Pe de altă parte, Mark Zuckerberg, director executiv al rețelei sociale Facebook, a vorbit despre această tehnologie și a afirmat că persoanele care spun despre acest fenomen că poate aduce sfârșitul lumii sunt pur și simplu iresponsabile. „În următorii 10 ani, inteligența artificială va aduce foarte multe îmbunătățiri în viețile noastre“, a spus Zuckerberg. Elon Musk i-a oferit o replică la scurt timp: „Am vorbit cu Mark despre asta. Cunoștințele lui în domeniu sunt limitate“. Atacul direct la adresa șefului Facebook este destul de dur, ținând cont de faptul că liderii marilor companii nu fac de obicei astfel de declarații. În „tabăra“ lui Musk este și celebrul astrofizician și cosmolog Stephen Hawking, care a declarat că inteligența artificială poate însemna sfârșitul civilizației umane, în ciuda faptului că el însuși folosește tehnologia pentru a putea comunica: „Odată creată, inteligența artificială se va dezvolta singură, dar și reconcepe într-un ritm accelerat. Dezvoltarea în continuare a tehnologiei s-ar putea dovedi o greșeală fatală“. Totodată, fizicianul Peter Diamandis crede că acest soi de inteligență ne va simplifica viața și ne va ajuta să găsim soluții la problemele omenirii, precum poluarea, sărăcia sau bolile grave. El este unul dintre optimiștii care consideră că noua tehnologie are răspunsul pentru orice problemă gravă.

Alina ChiriţăPublicat Vineri, 28 iulie 2017
997
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 57 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017