Cei mai săraci danezi sunt mai fericiţi decât bogătaşii greci

Nu mai puţin de 21% dintre cetăţenii europeni se consideră nemulţumiţi de viaţa pe care o duc, arată un studiu al Eurostat publicat la jumătatea lunii martie. Cele mai importante întrebări din chestionarele folosite au fost “Sunteţi mulţumit de viaţa dumneavoastră?” şi “Viaţa dumneavoastra are un sens?”.

Polul satisfacţiei este Scandinavia, unde se distinge Danemarca, acolo unde cetăţenii au apreciat satisfactia lor la nivelul 8 din 10. La polul opus se află bulgarii, unde media naţională ajunge la 4,8%, departe de următoarele clasate. Un nivel mare al insatisfacţiei se remarcă şi in Portugalia, Croaţia şi Ungaria, situate sub România (7,2).

În general, răspunsurile negative cresc ca pondere odată cu vârsta celor chestionaţi şi devin foarte numeroase în cazul subiecţilor care sufera de diverse afecţiuni.

Studiul rezervă însă şi câteva suprize. În Danemarca, Olanda şi Marea Britanie persoanele cele mai mulţumite de viaţa pe care o duc sunt vârstinicii. Pensionarii danezi sunt cei mai fericiţi din Europa (8,2 din 10). În Danemarca se pare că nu banii aduc fericirea, atât timp cât 20% dintre danezii cei mai săraci sunt mai fericiţi decât cei mai bogaţi dintre greci, arată studiul.

Un alt studiu al Eurostat, publicat la finalul lunii martie, relevă că în Danemarca se înregistrează cel mai mare cost al unei ore de muncă – 40,3 euro, în timp ce în Bulgaria ora de muncă este cel mai slab plătită – 3,8 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.