Cioloş, despre buget: Am „lucrat cu materialul găsit” de la guvernul Ponta

Premierul Dacian Cioloș a declarat, după adoptarea legii bugetului pe 2016, că guvernul său a „lucrat cu materialul găsit” de la Executivul Ponta, transmite B1.ro.

„Mă bucur că avem buget într-un timp relativ scurt, deși au fost dezbateri intense după cum s-a văzut. Am lucrat cu materialul găsit când guvernul s-a instalat. Nu puteam face reforme bugetare profunde în timp scurt, fără să periclităm situația bugetară și instituțională actuală. Am urmărit să aplicăm decizii pe care parlamentul le-a luat, atât în ceea ce privește Codul Fiscal dar și măririle de salarii, dar să țintim clar obiective din Educație, Sănătate, Cercetare și Investiții. Sunt conștient că nu e suficient să pui cifre în dreptul unor obiective. Ele trebuie executate. Ne vom concentra pe execuția bugetară în acord cu ce s-a decis”, a declarat Cioloș.

Bugetul de stat a fost adoptat în procedură de urgență, fără ca Parlamentul să aducă mari modificări față de forma înaintată spre dezbatere de către Guvern, la sfârșitul săptămânii trecute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.