Clotilde Armand: Cioloş, un capitol deschis pentru USR

Întrebată, la RFI, dacă Dacian Cioloş este un capitol închis pentru USR, Clotilde Armand, consilier local la Primăria Sectorului 1, a negat vehement.

“A, în nici un caz! Toate capitolele aproape sunt deschise în USR. Această mică criză de creştere, care este normală după un an se va încheia după acest Congres, vom merge mai departe, vom avea un partid deschis pentru personalităţi. Noi vrem să devenim partidul numărul unu din Opoziţie, în toată România. Pentru asta nu putem să rămânem aşa cum suntem, va trebui să creştem foarte mult, să avem noi personalităţi care vor veni. Dacian Cioloş în plus ar veni cu o echipă pe care o cunoaştem, de care avem nevoie. Partidul nu va deveni, aşa cum s-a spus, partidul domnului Cioloş, va fi un partid mare, unde fiecare va avea locul lui”.

USR, un partid „viu”

În legătură cu tensiunile din ultima vreme, în contextul Congresului din luna mai, Clotilde Armand a afirmat că USR este ca o familie în care fraţii şi surorile se ceartă, dar în faţa unui pericol extern, membrii partidului sunt solidari.

“Simt o efervescenţă care este normală, simt că toţi vor să participe la dezbateri, simt o mare libertate, simt o voinţă a membrilor de a fi ascultaţi, simt că este un partid extrem de viu, în care toată lumea vorbeşte (…), este un partid al transparenţei, exact opusul opacităţii şi îmi place acest lucru”.

Ea compară Uniunea Salvaţi România cu o familie: “Pentru a explica ce se întâmplă folosesc metafora familiei. Eu am crescut în familii mari, cu mulţi copii şi eu am mai mulţi copii şi între ei, fraţii şi surorile mereu se ceartă, se luptă, dar ăsta e un lucru bun, aşa cresc, aşa devin luptători şi când vine un duşman extern sau un pericol extern, imediat sunt solidari şi respectă interesul familiei (…). Aşa este un pic în USR, suntem o familie. Ştiţi cum sunt luptele între fraţi şi surori într-o familie, pot fi şi sângeroase, dar este familia noastră, suntem oameni bătăioşi, este un lucru bun şi creştem, este adolescenţa noastră”.

Întrebată dacă există riscul ruperii USR după Congres, Clotilde Armand a răspuns: “Se va întâmpla numai când vom vrea noi şi când vom hotărî noi, adică baza partidului, că va fi dorit acest lucru. La ora actuală nu este un lucru pe care ni-l dorim. Suntem încă un partid mic, avem nevoie să creştem foarte mult, să devenim Opoziţia numărul unu din România şi atunci când vom fi foarte mari şi puternici, poate că ne vom rupe, pentru că sunt mai multe curente ideologice şi va fi momentul să creştem şi mai departe într-o anumită doctrină. Deocamdată, în nici un caz. Trebuie să rămânem uniţi. Exact ca într-o familie, când apoi copiii fac şi ei familii, fiecare pleacă de acasă şi-şi face o familie. Acum avem nevoie să fim uniţi, împreună şi să luptăm cu toate forţele noastre”.

Întrebată dacă va candida la o funcţie în conducerea USR, ea a răspuns: “Sigur! Eu sunt persoana care va reprezenta administraţia locală. Administraţia locală înseamnă pentru mine viitorul partidului. De ce? Noi vrem să reconstruim încrederea între oameni, electoratul român şi clasa politică. Pentru asta mi se pare că la nivel local este miza (…). Vreau în trei ani să avem cel puţin zece primari USR (…). Voi candida cel puţin la nivel de vicepreşedinte, pentru a fi responsabilă de tot ce este la nivel de administraţie locală”.

Citeşte şi Cioloş: USR să nu mai folosească numele meu

Citește și Război deschis în partidul lui Nicușor Dan: „Ne ia ușor mințile”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.