Comisarul Cehiei, dezamăgit că România a primit Politica Regională

Comisarul desemnat pentru Justiţie, Protecţia Consumatorului şi Egalitate de Gen, cehoaica Vera Jourova, şi-a exprimat deschis nemulţumirea faţă de portofoliul pe care l-a primit din partea preşedintelui Jean-Claude Juncker.

“Speram la un alt portofoliu. Alegerea a fost influenţată şi de faptul că sunt de formaţie avocat. Până la urmă, justiţia influenţează toţi cetăţenii europeni”, a spus Jourova.

Potrivit presei din Cehia, Praga a luptat pentru un portofoliu economic, în special politica regionala sau transporturile.

“Există o oarecare dezămagire. În profesia mea de acasa m-am pregătit pentru dezvoltarea regionala timp de mulţi ani”, a spus Jourova, care este ministru al Dezvoltării Regionale în actualul cabinet de coaliţie condus de social-democraţi.

Comisarul desemnat al Cehiei a spus că repartizarea portofoliilor în Comisia Juncker s-a făcut ţinând seama de pregătirea profesională a candidaţilor. Criticii guvernului de stânga de la Praga susţin însă că Jourova nu este pregătită suficient şi că tot ce a recomandat-o pentru postul de la Bruxelles a fost faptul că este femeie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.