Convoiul umanitar trimis de Kiev a ajuns în estul Ucrainei

Convoiul cu ajutor umanitar trimis de Kiev joi a ajuns deja în estul Ucrainei, relatează Ukrinform.

„Pe 14 august, la ora 19:30 (19.30, ora României), convoiul cu ajutor umanitar care plecase din Harkov a ajuns în oraşul Starobelsk, în regiunea Lugansk. Ajutorul umanitar include alimente, apă, medicamente, precum şi alte produse de care au nevoie locuitorii din estul Ucrainei”, anunţă Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat.

Ministerul informează că acest convoi este format din 26 de camioane, 18 dintre care au fost trimise de regiunea Harkov

Autorităţile ucrainene au decis miercuri să aloce 10 milioane de grivne (570.000 de euro) pentru nevoile umanitare ale populaţiei din estul ţării, afectată de patru luni de lupte între insurgenţii proruşi şi forţele guvernamentale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.