×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 18 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:37
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Dezvăluiri senzaţionale din Dosarul „Romexterra”
Credite false de sute de miliarde de lei se aranjau la barul „Jamaica” din Braşov

Cine aude de un prejudiciu de sute de miliarde de lei ar putea să-şi imagineze că nu avem noţiunea banilor. Cu toate acestea, aşa stau lucrurile în ceea ce priveşte Dosarul „Romexterra”, în care o filieră incredibilă a pus la cale sustragerea unor sume uriaşe din conturile unor firme şi acordarea unor credite false. Aşa cum veţi vedea în documentul de mai jos, toate aceste tranzacţii se aranjau în barul „Jamaica din Braşov!

Aşa cum am promis cititorilor noştri, publicăm azi primele documente explozive din Dosarul „Romexterra”, în care sînt interese atît de mari încît lucruri evidente sînt eludate în văzul tuturor tocmai de oamenii care sînt chemaţi să aplice legea pentru a stopa marile jafuri, indiferent cine le-ar comite.

Azi vă prezentăm declaraţia martorului IACOB CRISTIAN, care, conform propriei mărturisiri, încercase să dezvolte o afacere în construcţii. Şi-a dat însă repede seama că de unul singur nu va reuşi niciodată, aşa încît a decis să caute pe cineva care să-i deschidă uşile ferecate.

Ceea ce povesteşte Iacob Cristian ţine de noaptea minţii! Cu toate acestea, mărturia sa parcă nici n-a fost rostită în sala de judecată, deşi ceea ce spune este de-a dreptul incredibil. Este vorba despre o reţea coordonată de Mihai Maţepiuc, directorul adjunct al Băncii Romexterra, care acorda „creditele” în barul „Jamaica” din Braşov!

De fapt, nici măcar nu este vorba despre credite propriu zise, ci de o morişcă incredibilă, în care nişte firme primeau banii în cont, dar aceştia intrau în conturile altora! Iată mărturisile lui Iacob Cristian în faţa instanţei:

Ceea ce povesteşte în sala de judecată Iacob Cristian ar fi trebuit să ducă imediat la arestarea lui Mihai Maţepiuc, directorul adjunct al Băncii Romexterra, căci este absolut incredibil ce operaţiune conducea acesta. Cu toate acestea, el este liber şi îşi vede liniştit de alte afaceri. Să revedem principalele pasaje din declaraţia martorului Iacob Cristian:

După ce am accesat acest credit, după ce am intrat în anturajul lui Doftoreanu Iulian, am început să particip regulat la întruniri care aveau loc dimineaţa şi seara în barul „Jamaica” de pe strada Plevnei din Braşov. La aceste întîlniri, care au avut loc zilnic, timp de trei sferturi de an, participau directorul adjunct al băncii Maţepiuc Mihai, Doftoreanu Iulian, Butum Cristi, Surugiu Gabriel, Guran Florin, Nicola Artur Stele, reprezentantul Flori Trans şi alte persoane pe care nu mi le amintesc şi se discutau aspecte privind sumele de bani ce urmau a fi folosite pentru rambursarea creditelor scadente şi ce sume urmau a fi din nou acordate cu titlu de credit. Se stabileau societăţile care urmau a accesa credite şi destinaţia creditelor.

Cine crede că în barul „Jamaica” îşi mutase biroul directorul adjunct al „Romexterra” se înşală! Ce se aranja în acest bar era traseul unor credite fictive ale unor societăţi, banii urmînd să intre în contul altora! Morişca aceasta teribilă era cotrolată de însuşi Maţepiuc. Tot Iacob Cristian este cel care descrie care era rolul acestuia şi cum se proceda cu aceste credite fictive:

Aşa am ajuns să solicit credite care în fapt erau utilizate de alte societăţi. Documentaţia necesară acordării creditelor era întocmită la sediul Sc Maroma, iar ulterior mă deplasam la bancă şi semnam contractele de credit şi Ordinele de plată. Acestea din urmă erau semnate de mine fără a fi completate.Erau completate ulterior de Maţepiuc Mihai, care de altfel comanda din tastatura calculatorului toate plăţile şi care stătea în permanenţă la bancă, chiar şi după orele de program. De altfel, eu comandasem la bancă un Stick cu ajutorul căruia să pot face plăţi on-line, dar acest Stick nu a ajuns niciodată în posesia mea!

Iacob Cristian recunoaşte în faţa instanţei că a adus în bancă trei firme cu istoric bun, cărora li s-au acordat mai multe credite despre care administratorii habar nu aveau:

Nu ştiu în concret cîte credite am obţinut pe cele trei firme, dar un număr destul de mare. Aşa cum am arătat, banii nu au fost folosiţi de cele trei firme, ci de alte societăţi. După calculele mele au plecat către grupul de firme Maroma, But şi Atex aproximativ 68 de miliarde lei vechi!

Martorul declară că „Maţepiuc avea la bancă o plasă de ştampile”, pe care le folosea în numele unor firme, după propriile sale planuri! Practic, din condei, muta banii din unele conturi în altele, fără ştiinţa administratorilor! Iacob Cristian mai face o mărturisire şocantă: că „o doamnă” făcea evaluările, supraevaluînd bunurile depuse garnaţie, astfel încît creditele rulate de „morişcă” să fie cît mai mari.

Vedem cu toţii că mărturisirea lui Iacob Cristian, direct implicat în operaţiunile acestea de tip suveică, demască întreg planul diabolic pus la cale de Maţepiuc, directorul adjunct al Romexterra. Nimeni însă nu ne poate convinge că astfel de operaţiuni au fost străine serviciilor secrete, avînd în vedere amploarea lor, altfel se pune întrebarea de ce mai funcţionează!

La un moment dat, suveica lui Maţepiuc s-a defectat şi mai multe firme din Braşov constată că din conturile lor au dispărut sume uriaşe! Evident, s-au dus la bancă să ceară explicaţii, iar acolo li s-a spus să aibă răbdare pentru că banii dispăruţi se vor întoarce în conturile lor, lucru care însă nu s-a mai întîmplat!

Unul dintre cei care l-au abordat pe Mihai Maţepiuc a fost şi revoluţionarul Dorin Lazăr Maior. Exact ca şi în Cazul Rarinca, pentru că a îndrăznit să-şi ceară banii înapoi, Dorin Lazăr Maior a fost acuzat de „şantaj” şi condamnat la 7 ani de închisoare! Dorin Lazăr Maior a depus şi el o plîngere împotriva lui Maţepiuc, însă aceasta n-are nici o rezolvare pînă azi, fostul director al Romexterra fiind în continuare liber şi nederanjat!

Ca să i se închidă gura lui Dorin Lazăr Maior, a fost arestată şi soţia sa, aceasta fiind condamnată în realitate, în primă instanţă, la 6 ani de închisoare pentru că nu şi-a denunţat soţul! În nenumăratele sale declaraţii, Florina Maior spune că banii furaţi din conturile firmelor au fost, de fapt, depuşi în „bidoanele” SRI şi folosiţi în campaniile electorale!

În articolele noastre viitoare vă vom prezenta şi stenograma convorbirii dintre Dorin Lazăr Maior şi Mihai Maţepiuc, document aflat la dosarul cauzei. Oricum, cred că oricine îşi dă seama că acest Dosar Romexterra este unul în care sînt implicate instituţii şi persoane care au pus la cale o operaţiune cu implicaţii securisto-politice, protejate atît de către procurori şi judecători! Numai declaraţia lui Iacob Cristian ar fi fost suficientă pentru ca autorităţile statului să intervină şi să distrugă mafia aceasta financiară de la Braşov! Ele, însă, au fost mai preocupate să-l aducă în ţară din Dubai pe Dorin Lazăr Maoior, într-o acţiune ciudată, despre care vom scrie curînd, astfel încît să-i poată închide gura, deşi Mihai Maţepiuc este la doi paşi de ei, nederanjat de nimeni!

Ion SpânuPublicat Sâmbătă, 11 martie 2017
6497
 | 20
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Jokero
0
Cine mai are bani in banci pe vremurile astea, deaia se si fura din conturi ca bani sunt putini oameni si nevoi multe sunt! Si de cele mai multe ori cine are bani multi nu sunt facuti pri-n munca asa ca nu am nimic cu nimeni sincer nu sunt nici eu deacord cu delapidarea, da.
Publicat Duminică, 12 martie 2017
+Răspunde
Turnator
+1
Este evident ca acest Iacob Cristian facea parte dintr-o organizatie criminala. Acuma ii da in primire pe ceilalti ca sa scape. Logic locul ar fi dupa gratii. Ca si a celorlati. In schimb doar unii intra ceilalti scapa.
Publicat Duminică, 12 martie 2017
+Răspunde
BulaB
+4
imi aduc aminte ca in urma cu 5 ani ? directoarea de la Credit Euro Bank tot din Brasov a umblat prin conturile oamenilor,a furat cateva milioane de euro,a stat cateva luni la arestul politiei si este libera sa-si vada de afacerile ei. Oare credeti ca ceva se va intampla diferit in acest caz? Nu cred si dupa cate vad este ceva obisnuit prin Ro. ca cei responsabili sa nu pateasca nimic!
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Elodia Portocala @ BulaB
+3
Iata ca nu numai la Ploiesti avem o gaura neagra , ci si la Brașeu , unde Binomul este foare tare. Confirmarea ne vine si din valul de promovari in 'Justitie', via Brașeu.Evident , Justitie cu ghilimele.
Publicat Duminică, 12 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+7
DACA E ADEVARAT TE DOARE CAPUL SI TE MAI INTREBI DE CE MAI STAI IN TARA ASTA !!!!!
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+6
a fost o înţelegere între liviu luca ( cu sov la butoane) şi un partid, să devalizeze banca, mai ales că se bătuse palma cu mkb şi ungurii n-aveau de unde să ştie de şmecherie. Unealta era matepiuc, canalele de scurgere ale banilor furaţi erau firmele fraţilor butum, membri ai acelui partid şi ale lui doftoreanu, care, ulterior a fost sacrificat. Intre matepiuc şi butum şi doftoreanu erau relaţii de cumetrie. Tot aparatul de represiune al tandemului care deţinea puterea totală în ţară, a îngropat uriaşa fraudă şi a creat pista falsă a şantajului lui maior asupra celor trei ( matepiuc, butum şi doftoreanu). bnr, la rândul său, a pus batista pe ţambal, ungurii au luat o ţeapă de tip Vlad , vântu, luca şi acoliţii lor au câştigat bani buni din vânzarea băncii, iar beneficiarii, drept mulţumire pentru banii obţinuţi din fraudă, l-au belit ulterior pe sov. maior, care se credea un şmecher, cu revoluţionarii lui cu tot, a luat-o rău în bot şi singurii care au protecţie în continuare, sunt tocmai jigodiile care au participat activ la fraudă. Să nu uităm, că la începutul lui 2007, dragul de parlament a scos din legea 78 din 2000, tocmai articolul care încrimina tipul de fraudă bancară făcut de matepiuc. În 2013, fraţii butum şi matepiuc au fost reţinuţi pentru înşelăciune şi fraudă fiscală şi eliberaţi imediat, aşa că vedeţi dvs cum stă treaba. Credeţi că psd-alde vor face ceva? Eu nu cred...
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
DeNeA @ anado tauriga
+1
Ma scuzati, d-na Ana do Tuareg , dar matale pareti a afla multe vesti . De unde oare, caci in ziarul de maine nu scrie nimic? Vi le-a aduce postasul? Aveti abonament? Ce grad? Sau fantzati pe baza de suspiciuni rezonabile?
Publicat Duminică, 12 martie 2017
+Răspunde
anado tauriga @ anado tauriga
0
@DeNeA . da...
Publicat Duminică, 12 martie 2017
+Răspunde
Gmbplay
-6
Tu,autorule ești in stare sa împrumuți bani din banca pentru alții( si nu o singura data), sa dai op- uri in alb? Cit pot sa cred acei martori ( iacob,lazăr) ca au dat bani de buna voie unui escroc?
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Elodia Rezist @ Gmbplay
+1
Ma scuzi, te-am suspectat pe nedrept, evident, ca ai fi vanzator de musamale la Seku.Nici vorba !
Publicat Duminică, 12 martie 2017
+Răspunde
ION
+20
Aloo! DNA ! Madam Kovesi si jupan Johanis ! Huoooo!
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Roman @ ION
+4
ALOO! ....ALOOO ....PĂCAT CĂ NU SE AUDE!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Doar o părere
+21
AȘA CUM SUNT PREZENTATE LUCRURILE ,DACĂ SUNT REALE ȘI INDIVIDUL ACESTA CARE ”ARANJA” CREDITE INTR-O CÂRCIUMĂ,ESTE LIBER SE PARE CĂ ÎNCĂ DIN PRIMII ANI DE ȘCOALĂ A ÎNVĂȚAT,SÂRGUINCIOS, ”TABLA IMPĂRȚIRII”. ALTFEL ERA DE MULT JUDECAT ȘI ARUNCAT DUPĂ GRATII,INSTITUȚIILE STATULUI CONFIRMÂND AZI RECUPERAREA PREJUDICIILOR MATERIALE.
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Statul de Drepti
+16
Aici este vorba desigur despre orice altceva decat despre fapte de coruptie, pentru ca altfel The Untouchables de la SRI, PNA /DNA , dar mai ales magnifica Stea Polara ar fi actionat fara preget si fara mila intru starpirea acestor fapte. Poate cineva din presa de investigatie se uita prin terfeloagele acestei afaceri , ca sa inteleaga daca nu cumva si o anumita avocata din Brasov , disparuta in mod misterios, ar putea fi implicata pana la semnele de arma?
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Bubulina
+16
Pai asta-i suveica securitatii! Cum vreti sa pateasca ceva?!
Publicat Sâmbătă, 11 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 5 ore şi 31 minute
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 11 ore şi 51 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 11 ore şi 9 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 22 ore şi 7 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 8 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 50 minute