Antonescu: „M-au surprins tulburarea și reacția nepotrivită ale lui Traian Băsescu”

Crin Antonescu, președintele PNL, a comentat la Realitatea TV declarațiile președintelui Traian Băsescu la întoarcerea de la Bruxelles.

„Privitor la Republica Moldova, Traian Băsescu a manifestat poziții și un demers corect. Privitor la Schengen și implicit la situația statului de drept, președintele a avut o poziție corectă azi, dar în perfectă contradicție cu ieșirea de acum nici 48 de ore, când a vorbit despre prăbușirea în prăpastie și izolarea României”, a declarat Crin Antonescula Realitatea TV

De asemenea, Crin Antonescu a remarcat „tulburarea și reacția nepotrivită pe care a avut-o președintele la întrebarea unui gazetar privitoare la o anchetă jurnalistică începută ieri (miercuri, n.red.)”. Antonescu s-a referit la atacul furibun lansat de Băsescu la adresa Antenei 3, joi seară la Cotroceni. (vezi http://www.cotidianul.ro/basescu-am-simtit-nevoia-sa-atrag-atentia-asupra-unor-evolutii-din-moldova-am-pornit-de-la-situatiile-de-risc-din-moldova-230252/)

Pe de altă parte, în opinia liderului PNL, inițiativa lui Traian Băsescu de a vorbi despre Republica Moldova cu președintele Consiliului Europei, Herman Van Rompuy, a fost una justă. „Traian Băsescu este președintele unui stat care a re o relație cu totul specială cu Republica Moldova, este președintele unei țări în care nu doar domnia sa, ci și premierul și alți oficiali români, au angajat o pledoarie intensă pentru facilitarea drumului Republicii Moldova către UE”, a spus Antonescu. 

 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.