“Dezastru ecologic” în Parcul Drumul Taberei

Arborii din Parcul Drumul Taberei din Capitală, redeschis în urmă cu două luni, încep să se usuce. Problema a fost semnalată de cetățenii din grupul de inițiativă civică Salvați Parcul Drumul Taberei, pe Facebook, informează România Curată.

Oamenii cer Gărzii de Mediu si Primăriei Sector 6 să rezolve problema.

“Dezastru ecologic în Parcul Drumul Taberei. Zeci de arbori maturi şi puieți uscați fără niciun motiv aparent. Am subliniat cu roșu copacii uscați. În imagini se văd mai greu, dar în realitate este sinistru. Arborii uscați pot fi văzuți mai ales lângă locul de joacă dinspre Tricodava (spre gard) şi lângă locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morți. Cerem Gărzii de Mediu si Primăriei Sector 6 sa intervină. Îi invităm la o inventariere comună a arborilor afectați iremediabil de „modernizare”, a puieților morți, împreună cu membrii grupului nostru”, a scris un cetățean pe pagina de Facebook a grupului.

Iar aceasta nu este singura problemă descoperită în parcul pentrui a cărui modernizare s-au cheltuit 15 milioane de euro, bani proveniţi în principal din fonduri europene.

Același grup atrage atenția asupra faptului că stâlpii “robotici” cu luminițe nu funcționează, iar led-urile de la pod au început să se strice.

Grupul de iniţiativă civică „Salvați Parcul Drumul Taberei” a lansat în luna iulie şi o petiție online prin care cere Primăriei Sector 6 să demoleze serele exotice ce se construiesc în parc şi să înlăture construcţiile inutile de pe spaţiul verde. Serele ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului.

Deși parcul a fost ianugurat la sfârșitul lunii mai, cetăţenii din acest grup de iniţiativă susțin că au fost făcute multe lucruri inutile, s-au tăiat arbori şi s-a betonat spaţiul verde cu nişte construcţii fără rost.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.