Directorul ANM, precizări despre vremea din următoarele zile

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat, luni, în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern, că precipitaţiile pot atinge în următoarele 36 ore, până miercuri la prânz, 50 litri/metru pătrat în sudul ţării, cu un posibil strat de zăpadă de 15-20 centimetri şi vânt intensificat la 50-60 kilometri/oră, dar sunt speranţe ca de joi să apară soarele.

Sandu a precizat că soarele nu a mai apărut în Bucureşti de 28 zile.

„Începând cu miercuri după-amiază-joi, sunt speranţe să apară şi soarele. Avem 28 de zile de când nu a apărut soarele la Bucureşti”, a spus directorul ANM.

El a anunţat totodată că, în perioada 16-20 decembrie vor mai fi înregistrate precipitaţii mai mult în vestul ţării, cu ninsori slabe.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului.

Avertizarea a fost emisă pentru Bucureşti şi 30 de judeţe, respectiv Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Argeş, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea.

Astfel, de luni, ora 23.00, până miercuri, la ora 10.00, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud şi va cuprinde treptat majoritatea zonelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.