Explozie la un târg din Capitală

Mai multe au fost rănite după o explozie produsă la un târg de vechituri organizat în zona Valea Cascadelor din sectorul 6 al Capitalei. Potrivit oficialilor ISU, explozia a avut loc la o autorulotă amenajată pentru producerea şi vânzarea de produse. ”În spatele acesteia se găseau 4 butelii. Incendiul s-a produs în spatele rulotei și a cuprins cele patru butelii. Trei dintre ele au fost scoase din zona respectivă, iar a patra a explodat. Punctul de vânzare la care s-a produs explozia nu se supune avizării autorizării din punct de vedere al securității la incendiu”, au transmis oficialii citați.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul minister, în urma exploziei. Acesta a făcut precizări cu privire la starea de sănătate a celor care au fost transportaţi la unităţile medicale.

UPDATE Numărul de persoane transportate la spital este de nouă, arată ultimele date furnizate de Poliție.

Poliţia Capitalei a anunţat anterior că 12 persoane au suferit arsuri în urma deflagraţiei.

„Din primele date a reieşit faptul că 12 persoane ar fi suferit arsuri în urma deflagraţiei. 4 persoane au primit îngrijjiri medicale la faţa locului, iar cele 8 victime care necesită îngrijiri de specialitate sunt transportate către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri”, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

„O persoană este grav rănită, pe 60-70% din suprafaţa corpului , are 72 de ani şi a fost transportată la Spitalul de Arşi. Celelalte persoane sunt mai puţin rănite şi sunt transportate la diferite spitale în Bucureşti. Acum facem verificări. Nu era nimeni, era totul ars în jur, butelia explodată, nu erau decât cei de la SMURD şi cei de la pompieri. Au fost patru butelii dintre care trei au reuşit să fie stinse iar una a explodat”, a declarat viceprimarul sectorului 6, Adrian Enache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.