Franța: O femeie kamikaze s-a aruncat în aer (Video)

Mai mulți polițiști au fost răniți și cel puțin o persoană – o femeie kamikaze – a murit în timpul unui asalt la Saint Denis al forțelor antiteroriste în legătură cu atentatele de vineri. Forțele de ordine franceze au deschis focul asupra unor suspecți care s-au baricadat într-un apartament, iar aceștia au ripostat. Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de la Paris, ar fi ținta raidului desfășurat miercuri dimineață. Saint-Denis se află în nordul Parisului.

UPDATE „Şapte persoane au fost reţinute, două persoane au murit, dintre care o femeie care s-a detonat”, a confirmat informaţiile anterioare Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, prezent la faţa locului unde a avut loc operaţiunea forţelor antiteroriste franceze în Saint-Denis. Poliţia franceză a informat pe Twitter că cinci poliţişti au fost răniţi uşor în cadrul operaţiunii. Ulterior, postul de televiziune BFMTV a anunțat că un al şaselea membru al forţelor de ordine a fost rănit.

UPDATE În total s-au operat șapte arestări la Saint-Denis, dintre care trei în apartamentul vizat de asalt. În timpul operațiunii a fost omorât și un câine polițist. Operațiunea s-a încheiat, conform AFP.

UPDATE Justiția franceză a confirmat miercuri moartea unei femei kamikaze, „care și-a detonat vesta explozivă la începutul asaltului”. Au fost arestate cinci persoane. Trei bărbaţi au fost arestaţi în apartamentul luat cu asalt de forţele de ordine, în timp ce un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în imediata apropiere.

UPDATE Cel puțin cinci arestări au fost operate, anunță Le Figaro, iar un suspect este baricadat în continuare într-un apartament din oraş.

UPDATE Conform presei franceze, doi suspecți de terorism au murit miercuri dimineață în urma asaltului, între care o femeie kamikaze care s-a aruncat în aer. Femeia s-a aruncat în aer cu explozibilul pe care îl avea asupra sa.

Nu există date deocamdată despre identitatea acestora. Alte surse vorbesc de trei morți.

UPDATE Școli și licee vor fi închise miercuri în centrul Saint-Denis, unde se derulează de la primele ore ale dimineții operațiunea antiteroristă în legătură cu atentatele de vinerea trecută, au anunțat autoritățile locale citate de AFP.

Populației i s-a cerut să evite cu totul centrul localității. Metroul, autobuzele și tramvaiele care deservesc Saint-Denis au fost oprite din cauza intervenției în curs a poliției.

UPDATE Cel puţin o persoană a fost ucisă în cadrul operaţiunii, într-un apartament luat cu asalt de poliţie. Trei poliţişti au fost de asemenea răniţi în timpul operațiunii, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al poliţiei din Seine-Saint-Denis.

UPDATE Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ținta raidului desfășurat miercuri dimineață de poliția antiteroristă franceză, transmite AFP, citând surse din Poliție. Nu se știe deocamdată dacă se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi și patru suspecți. Potrivit Le Parisien, forţele de securitate caută doi bărbaţi la Saint-Denis. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria.

Numeroase focuri de armă au fost auzite în centrul oraşului începând cu ora 4.30 (5.30, ora României). La ora 5.00 (6.00, ora României), încă se auzeau detonări şi sunetul sirenelor de la vehiculele serviciilor de intervenţie.

Comisariatul din Saint-Denis le-a recomandat locuitorilor să rămână în case.

La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea. Un kamikaze s-a detonat omorând o persoană şi rănind alte 30.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.