Fostul președinte executiv al Fundației “Patrimoniu” a Academiei Române, audiat la DNA

Fostul președinte executiv al Fundației “Patrimoniu” a Academiei Române, prof. Alexandru Bogdan, este audiat la DNA.

Potrivit B1 TV, acesta este suspectat de înstrăinarea de terenuri aparţinând Academiei Române.

Potrivit unor documentele scoase la iveală de jurnaliştii de la investigații media există o legătură de afaceri între Alexandru Bogdan și companiile lui Dan Voiculescu, respectiv o împuternicire semnată de profesor în calitate de administrator al Centrului Pilot.

În baza acestui document, Ana Ichim a făcut mai multe retrageri de bani cash din contul firmei administrate de academician, scrie sursa citată.

Firma nu mai există astăzi la Registrul Comerțului sub numele SC Centrul Pilot de Calificare și Consultanță Profesională SRL, ci s-a transformat într-o companie de soft pe nume EastSoft IT SRL, păstrându-și însă atât codul unic de înființare cât și numărul de înregistrare.

La rubrica „Persoane împuternicite” în cazul EastSoft IT SRL apare firma ICS Administrare, care are calitatea de administrator. Reprezentantul acestei companii este fostul ministru al economiei Ioan Codruţ Şereş, care a confirmat că în prezent EastSoft IT SRL îi aparține.

Şereș a confirmat că, la momentul la care a cumpărat firma, unul dintre acționarii ei era Grivco SA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.