Germania, despre reparaţiile de război pentru Grecia: „Este o prostie”

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a respins revendicarea a 278,8 de miliarde de euro de către Grecia, în contul datoriilor de război ale Germaniei.

„Cinstit vorbind, mi se pare o prostie”, a spus Gabriel, care este şi preşedintele Partidului Social Democrat din Germania.

Grecia nu urmăreşte decât să obţină cât mai mult spaţiu de manevră în negocierile cu creditorii săi, este de părere vicecancelarul de la Berlin. “Acest spaţiu de manevra nu are nimic de-a face cu plata reparaţiilor de război”. Punând laolaltă cele două chestiuni, guvernul elen nu face decât jocul celor care îi sunt ostili.

Ministrul adjunct de Finanţe al Greciei, Dimitris Mards, a declarat in fata Parlamentului de la Atena că Germania datoreaza Greciei 278,8 miliarde de euro, o sumă stabilită de o comisie parlamentara şi de Curtea Supremă – care au plasat datoriile undeva între 269 de miliarde de euro şi 332 de miliarde de euro.

Germania susţine că aceasta discuţie este închisă. Germania a plătit Greciei 115 milioane de mărci în 1960 şi consideră că astfel şi-a achitat toate datoriile.

Venita si pe fondul vizitei premierului elen în Rusia, revendicarea lansată de Grecia a stârnit un val de replici dure în Germania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.