Hillary Clinton, reacție în cazul incidentelor din SUA

Hillary Clinton a lansat joi un apel pentru o reformă a sistemului penal și a metodelor polițienești din Statele Unite, reacționând la valul de nemulțumire care a cuprins țara în ultimele două zile, după moartea a doi afro-americani urmăriți sau reținuți de polițiști albi, transmite AFP.

„Fiecare dintre noi trebuie să se gândească la adevăruri dificile legate de culoarea pielii şi justiţia din Statele Unite”, a declarat Clinton, într-un discurs la Boston. „Deoarece în pofida tuturor progreselor realizate împreună, persoanele de culoare, mai ales bărbaţii, au mai multe şanse să fie reţinuţi sau căutaţi de poliţie, inculpaţi şi condamnaţi la pedepse mai lungi”, a spus aceasta.

„Am lăsat sistemul nostru judiciar să se dezechilibreze”, a afirmat Hillary Clinton, exprimându-şi speranţa că „aceste tragedii ne vor da ocazia să ne adunăm şi să găsim din nou un echilibru”.

Aducând un omagiu poliţiştilor care îşi îndeplinesc bine datoria, Hillary Clinton a îndemnat la o reformă, pentru ca „fondurile federale ale forţelor poliţiei locale să fie utilizate cu scopul de a favoriza bunele practici, ci nu de a cumpăra arme de război care nu-şi au locul pe străzile noastre şi duc la uz de forţă sau arestări inutile”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.