×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:33
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Ia-i banii și pune-l la muncă, DNA-ule!
Sorin Avram
Sorin Avram

Ioan Niculae a fost aruncat în puşcărie în dosarul „Mită la PSD“. După ce Ioan Niculae a fost băgat la închisoare, afacerile acestuia au început să se clatine până când s-au prăbuşit, învăluite într-un nor de praf şi pulbere. Afacerea cu îngrăşăminte chimice a picat din prima, consecinţa fiind că aproximativ 3.000 de oameni au fost trimişi acasă. Unii dintre aceştia au luat calea străinătăţii, alţii s-au angajat pe unde au putut, iar unii au îngroşat rândurile celor care lună de lună aşteaptă ajutoare sociale de la stat. Piaţa îngrăşămintelor chimice a fost ocupată imediat de firme străine, iar pentru marfa cumpărată de la acestea, agricultorii români plătesc mai mult.

Astra Giurgiu, echipa patronată de Ioan Niculae, a supravieţuit datorită încăpăţânării antrenorului Marius Şumudică, a talentului lui Denis Alibec şi a execuţiilor de excepţie ale lui Constantin Budescu. La ieşirea din închisoare, anul trecut, cu moralul puternic zdruncinat din cauza condamnării şi a prăbuşirii afacerilor, lui Ioan Niculae nu i-a mai păsat de echipă. Poate o fi ajuns şi la concluzia că prea multă publicitate, inclusiv cea câştigată din patronarea unei echipe de fotbal, dăunează grav libertăţii. Până la urmă, mai împinşi de la spate de antrenorul Şumudică, mai cu o minge înfiptă în vinclul porţii de Budescu, Astra a ajuns în play-off-ul Ligii I, iar de-acolo, cu puţin noroc, a prins un loc în preliminariile Europa League. De primul tur a trecut relativ lejer, dar asta numai pentru că a întâlnit o echipă obosită dintr-un campionat modest, cum este cel din Azerbaidjan. Turul II a fost ultimul pentru formaţia giurgiuveană, care după o dublă evoluţie caraghioasă a fost eliminată de Nimeni din Ucraina. Dacă ar fi mers mai departe, Astra ar fi câştigat câteva milioane de euro de la UEFA. Dar ca să câştigi trebuie să faci investiţii, şi nu să-ţi vinzi cei mai buni jucători, pentru a putea supravieţui.

Acum tragem linie şi adunăm. De fapt, scădem. Prin încarcerarea lui Ioan Niculae au avut de pierdut câteva sute de muncitori, agricultorii care se aprovizionau cu îngrăşăminte chimice de la compania miliardarului şi bugetul de stat, o dată pentru că a avut încasări mai mici după disponibilizările de personal şi a doua oară fiindcă a trebuit să le plătească ajutoare sociale proaspeţilor şomeri. Bugetul a pierdut şi taxele şi impozitele care s-ar fi plătit din premiul de la UEFA pe care Astra l-ar fi primit dacă ar fi mers mai departe în Europa League. De câştigat a câştigat cineva? A câştigat DNA-ul la capitolul notorietate şi au câştigat o doză bună de satisfacţie susţinătorii fanatici ai aşa-zisului stat de drept, iar şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, a mai făcut rost de o medalie de la o ambasadă şi de câteva articole laudative în presa de casă de acasă şi în subsolul câtorva publicaţii din străinătate.

A comis-o Ioan Niculae? Luaţi-i banii, DNA-ule, Înaltă Curte şi ANAF-ule! Luaţi-i toţi banii pe care spuneţi că i-a furat şi daţi-i o condamnare la locul de muncă. Obligaţi-l să se întoarcă la firmele sale şi să lucreze până când va produce înzecit faţă de cât a furat. Mergi, DNA-ule, în instanţă şi cere ca Ioan Niculae să fie condamnat la muncă în folosul comunităţii. Obligă-l să muncească din greu la combinatul chimic şi la clubul de fotbal, ca să câştige bani cu care să-şi plătească muncitorii şi jucătorii şi să cotizeze la bugetul de stat, astfel încât Guvernul să aibă din ce da pensii îndestulătoare la militari şi poliţişti şi din ce
să-ţi plătească ţie salariile mari şi maşinile scumpe, DNA-ule.

Sorin AvramPublicat Luni, 07 august 2017
3940
 | 25
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
cami
-4
BAI DASTEPTULE...nu DNA trebuie sa ia banii de la hoti...ANAF-ul se ocupa cu asta...dar este pesedist cretinoidule
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Ghita Bioznu'
+3
Ai uitata - mai exista o cinsercinta. Unchizand combinatele chimice care produceau ingrasaminte azi Rpmania are "excedent" de gase si deci trebuieste sa le exporte. Catre Austrua. Sau catre Ungaria. Sau catre .... catre altii care sa ne vanda ..ingrasaminte chimice!
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Visarionovici @ Ghita Bioznu'
+4
Nu e normal? Prostii trebuie sa iasa mereu in pierdere, ei nu au voie sa vanda decat produse brute, fara valoare adaugata mare.
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Chung De Lei
+10
Ai dreptate, judecatorii dau verdictul. Insa, poate ca ne ajuti sa aflam CINE si UNDE IA DECiZIILE? Atat timp cat: 1. Doar marele capital romanesc a fost vizat si distrus - locurile acestora fiind imediat acoperite de firmele cu capital exclusiv de import. Acest lucru s-a intamplat invariabil, dupa aceeasi schema dovedita a fi una de succes! 2. Toate acestea au fost incurajate si sustinute sa se intample, dorindu-se o epurare a clasei politice(nu ca nu ar fi meritat unii), a celor care inca mai gandeau si incercau sa actioneze in mod independent. Ganditi-va la acest aspect important pt o tara, iar inainte sa aruncati cu vorbele, analizati daca, doar politicienii romani mint si sunt corupti - atat va cer, daca mi-e permis. Lor le este permis. Pt ca sunt mai puternici iar tara lor trebuie sa fie la fel de puternica si in top? 3. Numiti o singura firma mai importanta cu capital exclusiv strain ce actiona in Romania, careia sa-i fi fost blocata activitatea, sechestrate activele si pasivele patrimoniale, iar presedintele si/sau ,,patronu'' falimentati de catre DNA, DIICOT, sau alt parchet din RO, prin sentintele date de catre judecatorii romani. Pare-se ca totul a fost cuşer?! Chiar asa o fi? Afaceri, achizitii, totul e OK? Sau cred ca avem ciunga in par si ne curge saliva din gura?!... P.S. Incercati va rog,o mica tema de reflexie, si anume, Romania 1948 - Confiscari si Rechitizii de: intreprinderi, imobile, pamanturi si averi ale romanilor, in regim special resursele subterane si terane ale tarii. Gratis, pe atunci! - Comunism - Astazi! Distrugerea indusa a finantelor, a industriei, a economiei Romaniei, vezi flota comerciala si pe cea de constructii nave, CFR, Tarom, Hidrocentralele capusate, ind. Farmaceutica, cea chimica si ind. grea si, inlocuirea lor cu branduri vestice ,,Consacrate''. Insa, acum, e corect dpdv al legislatiei internationale comerciale. Doar are la baza contractul! Chiar daca a costat 1 RON. Tot rechizitie este? Nu e Capitalism?!
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Gmbplay
-4
Afacerile au început sa cada si mai ales echipa!Mai oameni buni afacerile sus-numitului nu au fost moștenire de familie,apoi la îngrășăminte subvenția din banii noștri ajuta prea puțin agricultura si mai mult averea personala.Varanul a stat la pușcărie si afacerile au mers,deci lasati-o mai moale cu " atacul contra ea din pușcărie sa se facă după recuperarea pagubei nu după mîzgăliturile numite "cărți" .
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Gmbplay @ Gmbplay
+2
O mica cioplire care spunea cam așa: nu ai dreptul la eliberare condiționată pina nu se recuperează prejudiciul, apoi sa se elimine prescrierea ,pedeapsa cu suspendare si toate celelalte înlesniri votate (si) pentru uz personal .
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Chung De Lei
+13
Ai dreptate, judecatorii dau verdictul. Insa, poate ca ne ajuti sa aflam CINE si UNDE IA DECiZIILE? Atat timp cat: 1. Doar marele capital romanesc a fost vizat si distrus - locurile acestora fiind imediat acoperite de firmele cu capital exclusiv de import. Acest lucru s-a intamplat invariabil, dupa aceeasi schema dovedita a fi una de succes! 2. Toate acestea au fost incurajate si sustinute sa se intample, dorindu-se o epurare a clasei politice(nu ca nu ar fi meritat unii), a celor care inca mai gandeau si incercau sa actioneze in mod independent. Ganditi-va la acest aspect important pt o tara, iar inainte sa aruncati cu vorbele, analizati daca, doar politicienii romani mint si sunt corupti - atat va cer, daca mi-e permis. Lor le este permis. Pt ca sunt mai puternici iar tara lor trebuie sa fie la fel de puternica si in top? 3. Numiti o singura firma mai importanta cu capital exclusiv strain ce actiona in Romania, careia sa-i fi fost blocata activitatea, sechestrate activele si pasivele patrimoniale, iar presedintele si/sau ,,patronu'' falimentati de catre DNA, DIICOT, sau alt parchet din RO, prin sentintele date de catre judecatorii romani. Pare-se ca totul a fost cuşer?! Chiar asa o fi? Afaceri, achizitii, totul e OK? Sau cred ca avem ciunga in par si ne curge saliva din gura?!... P.S. Incercati va rog,o mica tema de reflexie, si anume, Romania 1948 - Confiscari si Rechitizii de: intreprinderi, imobile, pamanturi si averi ale romanilor, in regim special resursele subterane si terane ale tarii. Gratis, pe atunci! - Comunism - Astazi! Distrugerea indusa a finantelor, a industriei, a economiei Romaniei, vezi flota comerciala si pe cea de constructii nave, CFR, Tarom, Hidrocentralele capusate, ind. Farmaceutica, cea chimica si ind. grea si, inlocuirea lor cu branduri vestice ,,Consacrate''. Insa, acum, e corect dpdv al legislatiei internationale comerciale. Doar are la baza contractul! Chiar daca a costat 1 RON. Tot rechizitie este? Nu, e Capitalism!
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
justinianus
+15
Se adevereste teoria ca Lulutza a fost recrutata spoecial pentru a face dosare investitorilor si patronilor romani! I Nicolae nu este nici primul nici ultimul roman condamnat pentru asa ceva, cu consecinte pentru mii, daca nu milioane de oameni! Dar cine sa gandeasca? Fosta baschetbalista, promovata la scoala pe pile si pe "sport", iar in functie de "strategi"? Ne taiem singuri craca de sub picioare si mai suntem si fuduli!
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Gheo
+21
Foarte corect , de aceea intreb si eu acum , dupa circul cu dezinfectantii de la Hexifarma , cine asigura in prezent necesarul de acest produs , in prezent , in spitale . In final , scopul a fost atins si piata a fost adjudecata , simplu , n-asa ?
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Visarionovici
-10
Domnule Avram, condamnarile nu le da DNA ci instanta de judecata. DNA depisteaza doar coruptii si-i trimite in fata instantelor. Instantele decid cum e mai bine sa fie condamnati. Iar instantele judeca dupa legile cretine emise de un parlament format din inepti, semidocti si semianalfabeti, legi care se bat cap in cap, spre deliciul avocatilor care pot invoca orice in apaararea clentilor lor, pentru ca intotdeauna vor gasi si o lege care sa le dea dreptate borfasilor aparati de ei. Asta ar fi pe scurt portretul puterilor in stat si al justitiei obligata sa judecae dupa legi strambe emise de parlamentari corupti si/sau idioti.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Stanica @ Visarionovici
+11
Visarioane taica, teoretic ai mare dreptate, dar conform Constitutiei, legea e lege si trebuie respectata, chiar daca legea e tampita, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege! Ce ne facem in cazul asta? Ei, sa te vad ce raspunzi, sunt sigur ca ti-a mancat pisica limba in cazul asta si n-ai nici un raspuns. Nici cititorii n-au in mod sigur nici un raspuns. Supuneti-va si multumiti-va ca mai sunteti in viata. Cine este la putere nu este ca sa va fie voua bine, ci ca sa le fie lor bine si sa aiba parte de putere si huzur. Ai utat ce spunea Eminescu? Ai uitat ca Eminescu a fost asasinat in mod perfid fiind declarat nebun? Exact practicile comuniste cu indezirabilii. Stai cuminte in banca ta si nu mai diseca adevarul, asta nu e treaba ta.
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Parole @ Visarionovici
+20
Da , dar daca judecatorii nu dadeau condamnarile cerute de DNA , erau si ei arestati , se cunosc cazurile . Asa ca , acest cancer din DNA trebuie operat de urgenta ( in frunte cu echipa emerita de la Ploiesti ) . Ce vreti mai mult decat faptul ca fiind solicitata la o comisie a parlamentului , sefa , nu vrea sa vina . Deci stat in stat , noi ne strofocam si ne certam intre noi degeaba ! Pana cand ?
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Visarionovici@Parole @ Visarionovici
+4
Pe judecatorii corupti e foarte bine ca ii salta DNA. Si judecatorii corupti sunt in sarcina DNA, si te asigur ca sunt destui judecatori corupti. Imi amintesc doar de o judecatoare de pe la Craiova care elibera criminali in serie. Crezi ca o facea din umanism?
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Citadin
+24
Nu fac decat sa distruga si sa se inteleaga pe ascuns cu ai din afara.Nu le pasa de tara si nivelul de trai. Laura Kovesi negociaza in exterior sa fie presedinta Romaniei. Intai visa Elena Udrea, dar a atacat-o zdravan pe corcitura. Doar o corcitura o poate dobora pe alta. De aceea, ea trebuie sa faca ce vor aceia, au vrut sa ne vanda ingrasamintele lor? Au reusit din cauza coruptiei generalizate, nici nu era greu sa o il inhate pe Nicolae; apoi vrea sa adune si tributul promis si uite ca nu se returneaza nimic bugetului, iar practica nu a inventat-o ea, doar o continua si zeita dosarelor stramb intocmite. Biata mea Romanie, pe ce maini slinoase ai ajuns !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
QX
+22
Fara a fi adeptul teoriei conspiratiei, nu se poate sa nu se observe ca DNA-ul (pe o speta - cea imbracata in stralucitoare armura numita anticoruptie, care da bine la sinucigasi si neputinciosii care de nu pot ei, macar dezastru sa fie pentru toti) lucreaza impotriva tarii si poporului roman, mai mult ca ironia si umilinta natie sa fie maxima, activitatea kovesistilor este recompensta cu tinichele si titluri de mucava de beneficiarii reali a actiunii antiromanesti a acesteia institutii.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 52 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 27 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 53 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017