Igor Dodon, gest fără precedent în ultimii 25 de ani

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și-a anunțat intenția de a participa la acțiunile dedicate celor 25 de ani de la stabilirea militarilor ruși în regiunea transnistreană pentru „menținerea păcii”, anunță portalul moldovean realitatea.md. Liderul moldovean și-a exprimat dorința de a decora cu distincții de stat ale Republicii Moldova militarii transnistreni și „pacificatorii” ruși. Declarațiile au fost făcute pentru postul de televiziune rusesc „Rossia-24”.

„Pentru prima dată în decursul ultimilor 25 de ani de la războiul transnistrean eu planific să particip la evenimente de acest gen în regiunea transnistreană. Așa ceva nu a mai fost. Niciun președinte a Republicii Moldova nu a participat vreodată la astfel de evenimente. Eu planific să decorez cu distincții de stat a Republicii Moldova militarii moldoveni, pe lângă aceștia am propus să decorez și militarii transnistreni și pacificatorii ruși, dacă ei vor dori. Aceasta este deja un semn că noi prețuim foarte mult această misiune”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a subliniat că între locuitorii malului drept și malului stâng al Nistrului nu mai este agresiunea ce exista acum 25 de ani.

„Am rude și prieteni în regiunea transnistreană și avem foarte multe lucruri comune”, a menționat acesta.

La data de 29 iulie, regiunea transnistreană sărbătorește ziua intrării pe teritoriul său a militarilor ruși, eveniment ce s-a produs în urma războiului transnistrean din 1992 sub pretextul menținerii păcii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.