Încă un poliţist din coloana lui Gabriel Oprea a suferit un accident pe 21 septembrie

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa subinspectorul Bogdan Gigina nu este primul în care a fost implicat un poliţist aflat în coloana vicepremierului Gabriel Oprea. TVR a recunoscut ieri că avea, dar nu a difuzat, imagini de la accidentul din 21 septembrie a.c., în care a fost accidentat poliţistul Dorel Moraru, aflat în fruntea coloanei lui Oprea!

În seara în care Bogdan Gigina şi-a găsit sfîrşitul în groapa din carosabil, în locul lui trebuia să se afle chiar Dorel Moraru, însă acesta se află încă în concediu medical după accidentul suferit în ziua de 21 septembrie! Atunci, Moraru a fost acroşat de o maşină al cărei şofer nu i-a acordat prioritate.

TVR a remis un Comunicat către Mediafax, în care nu explică de ce a fost muşamalizată informaţia, aruncînd vina pe purtătorul de cuvînt al Poliţiei: „O echipă TVR a fost trimisă să filmeze urmările unui accident pe Calea Victoriei, în urma sesizării făcute de unul dintre reporterii televiziunii, aflat în zonă. În imaginile surprinse de cameramanul TVR apar maşina avariată şi cîţiva poliţişti de la Brigada Rutieră. Din informaţiile obţinute ulterior, era vorba despre un motociclist de la Poliţia Rutieră, acroşat de un autoturism. Ţinînd cont de celelalte subiecte ale zilei şi de faptul că nu erau consecinţe grave, s-a luat decizia de a nu include subiectul în emisiunile informative din ziua respectivă. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarcă, a prezentat accidentul drept unul uşor, fără urmări grave pentru părţile implicate şi nu a oferit alte detalii”!

Aceeaşi purtătoare de cuvînt a Poliţiei, Diana Sarcă, este şi cea care a dezinformat opinia publică şi la accidentul în care a murit Bogdan Gigina, declarînd că poliţistul se ducea într-o intersecţie pentru a fluidiza circulaţia, deşi el era antemergător în coloana „oficială” a lui Gabriel Oprea!

Dacă accidentul din 21 septembrie de pe Calea Victoriei a fost muşamalizat pînă acum prin complicitatea dintre Poliţie şi TVR, în cazul celui în care a murit poliţistul Bogdan Gigina va fi mult mai greu pentru că au apărut în ultimele ore nu numai declaraţii ale martorilor, ci şi declaraţiile unor poliţişti, care confirmă că vicepremierul Gabriel Oprea se foloseşte frecvent, în mod abuziv, de COLOANE OFICIALE PENTRU A SE DEPLASA, chiar dacă nu există nici o urgenţă care să le justifice!

Iată aceste declaraţiile martori pe care le-a publicat site-ul Digi 24, protejînd, din motive lesne de înţeles, identitatea acestora:

„Motociclistul a văzut groapa tîrziu. A frînat şi s-a dezechilibrat. Ştiu de la băieţi că ABS-ul nu funcţiona, plăcuţele nu ar fi fost schimbate. A căzut pe o parte şi a venit motorul peste el în groapă. Ce s-a dat pe staţie rămîne înregistrat. Şase luni sau un an poate să ceară procurorul”.

– „În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii cînd iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de cînd s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou… pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sîmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”.

În fiecare zi: de acasă la Minister, Guvern, acasă seara. Mai sunt drumuri – ca să mănînce şi în Băneasa. Se duce la cineva acolo. Mai nou are şi procurorul general un motociclist pentru spate. Dar ăla nu face aşa, stă la semafor. Dar zice că i-a aprobat şi lui. Ăştia care stau cu el mereu au ceva primă – un salariu de excelenţă. Dacă întîrzii la el, sancţiune. Odată era să îl facă unul bucăţi, a apărut din scurt. La el coloana nu era anunţată, totul era spontan. Auzi că dă prin staţie „îmbarcarea”. Ăştia de la fluidizare rămîn degeaba, că se schimbă traseul. E singurul ministru care face aşa din cîţi am prins.

Motociclistul nu avea ce să caute acolo. E regulă la noi, la 10 grade sau mai puţin nu se iese cu motor. Dacă te prinde ploaia, te adăposteşti sau mergi repede la bază. Ofiţerul din coloană trebuia să-i spună să plece, dar nu a avut curaj. Mai repede! Mai repede, tot îi spunea. Peste 100 km/h”!

Chiar şi declaraţia din Comunicatul Poliţiei Rutiere, în care se spunea că, imediat după accident, Gabriel Oprea s-ar fi oprit la faţa locului este contrazisă de un martor ocular: „S-au văzut stopurile maşinii lui că s-au aprins. Şoferul a deschis uşa pe jumătate şi a plecat. A rămas ofiţerul ăla la faţa locului. El, Oprea, s-a dus acasă!

Surprinde lipsa de reacţia premierului Victor Ponta în aceste zile referitor la scandalul generat chiar de omul aflat în directa lui subordonare, deşi, în alte situaţii, au fost demişi miniştri sau secretari de stat pentru chestiuni mult mai puţin grave, cum este recentta destituire a secretarului de stat de la Ministerul Învăţămîntului, care s.a exprimat indecent faţă de modul în care trebuie educate tinerele fete.

Sigur că lui Ponta îi este teamă de Gabriel Oprea, care ar putea în orice moment să trimită PSD-ul direct în opoziţie, însă acest motiv nu poate fi mai important decît viaţa unui poliţist care a fost trimis la moarte sigură de dorinţa vicepremierului de a-şi arăta importanţa în faţa oamenilor pe lîngă care trece cu girofarurile pornite într-o coloană oficială la care nu avea dreptul!

P.S.: Chiar în timp ce redactam acest articol, ne-a parvenit şi prima reacţie a lui Victor Ponta. În mod ciudat, este una politicianistă, în care aruncă vina pentru moartea poliţistului pe cei care răspund de starea drumurilor, uitînd că poliţistul nu avea ce să caute în coloana lui Oprea, pe ploaie, la 10 grade şi pe întuneric! Ponta consideră că aceia care-i cer demisia lui Gabriel Oprea folosesc această tragedie în interes politic! Mai avea să spună că accidentul mortal s-a petrecut din „interes naţional”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.