Inițiativă inedită a unei primării

Primăria capitalei administrative a Boliviei, La Paz, oferă locuitorilor o reducere a impozitelor de până la 80% dacă înfrumusețează fațadele locuințelor lor înainte de vizita Papei Francisc de la începutul lunii iulie, transmite AFP.

Suveranul Pontif se va afla în perioada 6 și 12 iulie într-o vizită în America de Sud care cuprinde Ecuador, Bolivia și Paraguay.

Consiliul local a inițiat reducerea taxei funciare pentru proprietarii care își zugrăvesc fațadele caselor cu ocazia vizitei Papei la La Paz, a anunțat primăria într-un comunicat. Scopul acestui proiect este de a „crea un mediu mai primitor și atractiv”, a declarat consilierul Sergio Siles, aflat la originea proiectului.

Vizita Papei Francisc are loc la 27 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, trezind entuziasm în Bolivia, una dintre cele mai sărace țări din America de Sud, unde 70% din populație este catolică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.