Întâlnire de gradul zero: Ponta, Kovesi, Coldea

Ziua Națională a Franței, sărbătorită marți după-amiază la ambasada franceză de la București alături de numeroși politicieni, demnitari și diplomați, i-a adus în același spațiu pe premierul Victor Ponta, pus sub inculpare luni de procurori, și pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și pe prim-adjunctul șefului SRI, Florian Coldea.

În timpul discursului lui Ponta, PRO TV a surprins un moment inedit.

Premierul a vorbit, adresându-se ambasadorului Franței, de „ghilotina” românească, referire la anchetele DNA, moment în care Coldea a fost surprins râzând ironic, iar Laura Codruța Kovesi, încruntându-se ușor și dându-și ochii peste cap, iar apoi zâmbind ironic, cei doi având și un schimb de replici.

În discursul său, ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, a declarat că „pentru a construi un stat de drept, justiția nu e suficientă. E necesar un efort al tuturor instituțiilor. Un efort al nostru, al tuturor.”

A urmat apoi Victor Ponta, cu a sa „ghilotină”.
„Apreciez mult ce ați spus despre statul de drept. Cred că trebuie să lucrăm împreună. Deși România e puțin în urmă față de Franța, în fiecare dimineață ne uităm la ghilotină, dar e mereu un început. Sunt sigur că România va fi din punct de vedere economic și social, instituțional o țară europeană”, a spus Ponta zâmbind, stârnind reacția ironică a lui Kovesi și Coldea.

VIDEO cu momentul surprins de PRO TV AICI (la minutul 1.24)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.