ISIS revendică atentatul împotriva guvernatorului Aden, din Yemen

Gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat duminică atentatul cu mașină capcană care l-a costat viața pe guvernatorul provinciei Aden, în sudul Yemenului, într-un comunicat postat pe Twitter, potrivit AFP, potrivit Bursa.

Gruparea a precizat că a detonat o mașină capcană la trecerea convoiului guvernatorului Jaafar Saad la Tawahi, cartier rezidențial din cel de-al doilea oraș ca mărime din Yemen.
În comunicatul său semnat „Wilayat Aden/Abyane”, două provincii din sudul Yemenului, Daesh afirmă că a ucis în afara guvernatorului opt dintre gărzile lui de corp și amenință că va comite și alte atacuri.

Șeful forțelor de securitate din Aden, generalul Mohammed Moussad informase despre șapte morți în atentat: guvernatorul și șase dintre gărzile sale de corp.

Acesta este al doilea atac sângeros al Daesh în Aden, unde grupul jihadist revendicase deja în 6 octombrie o serie de atentate împotriva sediului provizoriu al guvernului yemenit și a unor clădiri cu destinație militară.

Sâmbătă, președintele unui tribunal antiterorist, Mohsen Mohamed Alwane, și patru dintre gărzile sale de corp, care circulau la bordul unei mașini prin Al-Mansoura, un alt cartier al Adenului, au fost uciși de persoane înarmate, potrivit unei surse din securitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.