Lavrov, despre lista neagră a Rusiei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a denunțat luni „absurditatea” indignării manifestate de țări ale Uniunii Europene față de lista neagră a Moscovei ce interzice accesul în Rusia pentru 89 de personalități europene, relatează France Presse și RIA Novosti, potrivit Agerpres.

„Sunt chiar jenat să explic absurditatea unei astfel de logici”, a declarat șeful diplomației ruse, într-o conferință de presă, adăugând că aceste interdicții vizează personalități care au „susținut activ lovitura de stat” în Ucraina, așa cum numește Moscova schimbarea de regim produsă în februarie 2014 la Kiev.

Lavrov a estimat că măsurile decretate de Moscova sunt „proporționale și chiar de mai mică amploare față de sancțiunile unilaterale ale UE”. „Aceste sancțiuni vizează personalități care au sprijinit în mod activ lovitura de stat, în urma căreia rușii din Ucraina au suferit persecuții și discriminări”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.