Lavrov: Un atac asupra Rusiei

Uciderea cetățenilor ruși în atentatul cu bombă din avionul Airbus A321 în Peninsula Sinai, la sfârșitul lunii octombrie, echivalează cu un atac asupra Rusiei, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

”În ceea ce privește acțiunile noastre (de căutare și pedepsire a celor responsabili de atacul terorist), așa cum a subliniat și președintele Vladimir Putin, acestea se vor baza pe articolul 51 din Statutul ONU, articol care stipulează dreptul oricărui stat la autoapărare colectivă sau individuală în cazul unui atac asupra sa”, a explicat șeful diplomației ruse.

Atentatul terorist din Peninsula Sinai a fost un atac asupra cetățenilor ruși, echivalent cu un atac asupra statului rus, a subliniat Lavrov în conferința de presă comună cu omologul său libanez Gebran Bassil, aflat miercuri într-o vizită la Moscova.

Ministrul rus de externe a menționat că ”dreptul la autoapărare va fi pus în aplicare prin toate mijloacele disponibile, atât politic, cât și militar, pe linia serviciilor speciale, de informații etc”.

Serviciile secrete ruse au început deja să pună în aplicare ordinul dat de președintele Vladimir Putin de a-i găsi pe autorii atentatului de la bordul avionului companiei ruse Metrojet, care s-a dezintegrat în aer cu 224 de persoane la bord, a anunțat marți seara Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus.

Liderul rus a promis ”să-i găsească și să-i pedepsească” pe cei care se fac responsabili de acest atentat, indiferent de locul în care se ascund. ”Teroriștii care au aruncat în aer avionul A321 vor fi găsiți oriunde în lume și vor fi pedepsiți”, a insistat președintele Putin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.