Mănăstire distrusă cu buldozerele de Statul Islamic

Gruparea teroristă Statul Islamic a distrus o mănăstire din provincia Homs din centrul Siriei, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), conform Reuters.

Jihadiștii au folosit buldozere pentru a distruge mănăstirea situată în orașul Qaryatain, pe care l-au capturat la începutul lunii august, conform OSDO, care precizează că avioanele de luptă ale guvernului sirian încă bombardează zona la două săptămâni după ce islamiștii au pus mâna pe oraș.

Militanții SI au transferat de asemenea zeci de creștini capturați în timpul ofensivei lor într-un loc din apropierea bastionului său din nord-estul Siriei, a precizat organizația citată.

Qaryatain se află în apropierea unui drum care leagă orașul antic Palmira de Munții Qalamoun, de-a lungul graniței cu Libanul.

Statul Islamic câștigă teren în zonele deșertice la est și sud de Homs, după ce a capturat Palmira în luna mai.

Jihadiștii au luat prizonieri 230 de persoane, dintre care zeci de familii de creștini, după ce au capturat Qaryatain, a relatat atunci OSDO.

Dintre cei răpiți, 48 au fost eliberați, iar 110 au fost transferați în provincia Raqqa, a cărei capitală, orașul cu același nume, este bastionul jihadiștilor din Siria, a precizat joi organizația.

Creștinii ar fi fost obligați să aleagă între a se converti la islam sau a plăti ‘jizya’, o taxă pentru non-musulmani, a adăugat OSDO, citând „surse bine informate”.

Nu se știe nimic despre soarta celorlalte 70 de persoane capturate de Statul Islamic după ocuparea orașului Qaryatain. Printre prizonieri s-ar număra 45 de femei și 19 copii, inclusiv 11 familii, potrivit OSDO, care monitorizează violențele din războiul civil din Siria printr-o amplă rețea de surse de pe teren.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.