Mesajul lui Iohannis pentru noul președinte al Austriei

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat marţi pe preşedintele ales al Austriei, Alexander Van der Bellen, printr-un mesaj făcut public de Administrația Prezidențială marți.

Textul mesajului lui Iohannis:

„‎Cu ocazia alegerii dumneavoastră în înalta demnitate de Președinte Federal al Republicii Austria doresc să vă transmit, în numele României și al meu personal, cele mai calde felicitări.
România și Austria sunt legate de mult timp printr-o relație apropiată de prietenie, bazată pe o istorie comună, parteneriatul în Uniunea Europeană și o solidă cooperare economică. Pe baza acestor excelente premise, sunt convins că vom putea adânci și dezvolta cooperarea noastră politică și economică.
Contextul european în care a avut loc alegerea dumneavoastră ca Președinte Federal mă determină să subliniez faptul că este foarte important să lucrăm împreună ca să întărim Uniunea Europeană în această perioadă dificilă, pentru a asigura și în viitor funcționarea și eficiența sa, în interesul cetățenilor noștri, pe baza valorilor europene principale ale democrației liberale, statului de drept, drepturilor omului, toleranței și nediscriminării, respectiv a libertăților fundamentale pe care este așezată construcția europeană. Mă bucur că vom fi parteneri în aceste eforturi și vă doresc mult succes și putere de muncă în îndeplinirea înaltelor responsabilități ale funcției.”

Independent Alexander Van der Bellen a câştigat alegerile prezidențiale din Austria, învingându-l la limită pe Norbert Hofer, un politician de extremă-dreaptă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.