Ministrul Sănătății: Avem în vedere relocarea Spitalului de Arși

Ministerul Sănătății a luat în calcul de trei ori închiderea Spitalului de Arși, unde un pacient a fost filmat având viermi pe ceafă, dar a renunțat, și are în vedere o altă soluție: relocarea activității spitalului, a anunțat ministrul de resort Vlad Voiculescu joi.

„Spitalul de Arși se află într-o situație gravă și nu de ieri, de azi. (…) Dincolo de probleme grave de management, insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. (…) Nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea Unității de transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați. Limitările acestei măsuri au fost reliefate acum câteva zile, când un pacient de 26 de ani din Brașov cu arsuri pe 60% din corp a trebuit adus într-un centru în care să poată fi îngrijit. Era la ora unu și jumătate noaptea și eram cu doi consilieri în cabinet și dădeam telefoane la managerii de spital care să îl preia, lucru care a fost imposibil și a trebuit ca până la urmă să apelăm tot la Spitalul de Arși și să găsim o soluție de compromis cu Centrul de Transfuzii pentru ca acel pacient să fie îngrijit. În momentul acesta, la Spitalul de Arși există doi pacienți pe secția de Terapie Intensivă care nu pot fi transferați„, a declarat Voiculescu, într-o conferință de presă.

„Măsurile pe care le avem în vedere: relocarea spitalului. Măsuri intermediare sunt o mulțime: inspecții, controale, amenzi, ajutorarea spitalului cu orice fel de investiție necesară”, a mai spus ministrul.

Chestionat când ar putea fi relocat spitalul, Voiculescu a răspuns: „De îndată ce vom găsi o posibilitate. Discuțiile au început acum câteva săptămâni”.

Întrebat totodată unde vor fi tratate eventualele victime ale unei explozii, ministrul a spus: “Le-am duce în străinătate. Secţia de Arşi de la Floreasca are toate cele 6 paturi ocupate. Nu avem capacitatea dacă vin 5 pacienţi în plus, e o problemă gravă, inacceptabil ca ţară”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.