Moscova, acuzată că influențează campania electorală americană

Moscova este suspectată că ar fi căutat să influențeze campania electorală americană în favoarea lui Donald Trump, orchestrând o scurgere de mesaje electronice care o pun în dificultate pe Hillary Clinton, dar unii experți în informatică invită la prudență, comentează AFP, potrivit Agerpres.

Cu trei zile înaintea de deschiderea Convenției democrate, WikiLeaks publicase vineri aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile a șapte responsabili ai Partidului Democrat, pe care aceștia le schimbaseră între ei în perioada ianuarie 2015-mai 2016.

Aceste mesaje arată în special neîncrederea și disprețul responsabililor partidului pentru Bernie Sanders, fostul rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate.

Președinta Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz, nu a rezistat scandalului și și-a anunțat duminică demisia după terminarea convenției care va dura până joi.

Deranjată de aceste scurgeri, care creau o diversiune chiar înaintea începerii convenției, unde Hillary Clinton urmează să fie desemnată candidata partidului său pentru Casa Albă, echipa fostei Prime Doamne a contraatacat, lăsând să se înțeleagă că la originea dezvăluirii acestor e-mailuri ar fi hackeri suspectați că ar avea legături cu autorități ruse.

„Nu cred să fie o coincidență că aceste e-mailuri au fost publicate în ajunul convenției”, a declarat Robby Mook, directorul de campanie al lui Hillary Clinton.

În sprijinul acestor acuzații pledează faptul că Partidul Democrat a fost victima unui atac informatic, dezvăluit la jumătatea lunii iunie de societatea pentru securitate cibernetică Crowdstrike, efectuat de două grupuri de hackeri reputați ca fiind apropiați de autoritățile ruse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.