„Muzica la Altitudine”, cu violoncelistul Răzvan Suma şi violonistul Ştefan Horvath

Aflat la a treia ediţie, master-class-ul cu participare internaţională Muzica la Altitudine va avea loc între 18 şi 26 iulie la Poiana Ştampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internaţională, violonistul Ştefan Horvath (Elveţia) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România. Primele două ediţii Muzica la Altitudine, 2013 şi 2014, s-au bucurat de un real succes, atât la nivel local, cât şi naţional, la concertele finale participând sute de spectatori.

Tot în perioada cursurilor Muzica la Altitudine sunt programate două recitaluri în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră de la Bistriţa, susţinute de violonistul Ştefan Horvath (16 iulie) şi violoncelistul Răzvan Suma (18 iulie). Cursul Muzica la Altitudine din 2015 se va încheia cu două concerte susţinute în 25 şi 26 iulie la Casa de cultură din Poiana Ştampei şi Sinagoga Bistriţa. Aceste concerte finale vor avea loc în cadrul festivalului Flori de pe Dorna din Poiana Ştampei şi la Sinagoga Bistriţa în cadrul Festivalului de Poezie şi Muzică de cameră.

Tinerii muzicieni cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani au fost selectaţi în urma unui apel public în perioada aprilie-iunie 2015. Muzicieni din Elveţia, Italia şi Ucraina au confirmat participarea la cursurile de măiestrie, a treia ediţie continuând deschiderea la nivel internaţional începută în 2014. Lucrul în astfel de grupuri internaţionale generează un schimb de tradiţii culturale, practici de lucru, experienţe personale care contribuie la o bună cunoaştere reciprocă, în dimensiunea interculturală a proiectului.

Ştefan Horvath

Zona aleasă pentru desfăşurarea evenimentului oferă cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare. Muzicienii vor avea ocazia să lucreze alături de doi profesori corepetitori la pian, ceea ce le va oferi ocazia unui studiu complex şi continuu. În scopul asigurării unei vizibilităţi majore la nivel naţional şi a unei durabilităţi importante, sunt invitaţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii culturale şi spaţii muzicale naţionale şi internaţionale.

La finalul acestui program educativ, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a concerta ca solist împreună cu unul dintre profesori pe parcursul anului 2015.
Master-class-ul Muzica la Altitudine doreşte să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de excepţie, care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală şi care să creeze oportunităţi profesionale în viitor.

Cursurile de măiestrie Muzica la Altitudine sunt organizate de Asociaţia culturală Muzica la altitudine, Asociaţia culturală Analia Selis, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria Poiana Ştampei, Jud. Suceava şi Institutul Cultural Român, cu sprijinul Fundaţiei Culturale Societatea de concerte Bistriţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.