NATO și Rusia se acuză reciproc

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat luni Rusia că încalcă armistițiul în estul Ucrainei, informează Reuters, în timp ce Rusia a acuzat NATO că destabilizează nordul Europei, anunță Interfax, potrivit Agerpres.

„Suntem martorii unei consolidări militare semnificative în interiorul și în jurul Ucrainei”, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă. „Transporturi importante de armament, echipament performant și personal militar rus către separatiștii violenți”, a adăugat el.

Autoritățile ucrainene au anunțat duminică faptul că un convoi format din 106 vehicule a intrat în estul țării dinspre Rusia, fără a avea permisiunea Kievului, și a acuzat Moscova că se folosește de transporturile de ajutor așa-zis umanitar pentru a trimite arme și muniții insurgenților separatiști. Oficialitățile de la Moscova neagă însă acest lucru și acuză Occidentul și Kievul că poartă o campanie de violență în estul Ucrainei, la Lugansk și Donețk.

Vorbind despre convoiul rus, Stoltenberg a spus că cea mai bună modalitate de îmbunătățire a situației umanitare în estul Ucrainei ar fi să se pună capăt încălcărilor acordului de la Minsk, care a avut ca obiectiv încetarea conflictului în estul Ucrainei, și să se respecte armistițiul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.