Niciun supraviețuitor în accidentul aviatic

Echipele de intervenţie au ajuns marţi la locul unde s-a prăbuşit duminică avionul indonezian cu 54 de persoane la bord şi nu au găsit niciun supravieţuitor.

Au fost găsite cadavrele tuturor celor 54 de persoane aflate la bordul aeronavei.

De asemenea, echipele de salvare au găsit cutia neagră a avionului prăbușit duminică în districtul Oksibil, provincia indoneziană Papua, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, J.A. Barata, conform Reuters și Xinhua.

„La ora locală 13.40 a fost găsită cutia neagră a avionului companiei Trigana Air”, a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta a transmis că echipele de salvare au găsit marți cadavrele celor 54 de persoane care s-au aflat la bordul avionului prăbușit într-o regiune muntoasă izolată din estul Indoneziei, precizând astfel că nu există supraviețuitori.

Agenția națională pentru căutare și salvare (BASARNAS) anunțase anterior că avionul ATR-42-300 a lovit probabil un vârf după care s-a prăbușit într-o prăpastie din zona Muntelui Tangok, districtul Bintang, în apropiere de Oksibil.

Avionul de tip ATR42-300 al companiei Trigana Air, care efectua o cursă internă, a pierdut contactul cu turnul de control duminică, la 33 de minute după decolare, în condiţiile în care întregul zbor ar fi trebuit să dureze 45 de minute.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului. Avionul transporta totodată patru saci cu bani, care conţineau aproximativ 6,5 miliarde de rupii (circa 440.000 de euro), destinaţi sătenilor din regiunile izolate ale provinciei Papua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.