Olguţa Vasilescu refuză să mai dea informaţii cotidianului „Gazeta de sud”

Abia aleasă preşedinta organizaţiei PSD Craiova, primăriţa Olguţa Vasilescu se crede pe cai mari şi a început seria abuzurilor. Plagiatoarea lui Pareto a decis să nu mai ofere nici o informaţie principalului cotidian din Oltenia pentru simplul motiv că a fost deranjată de unele articole.

Iată ce scrie „Gazeta de sud” în numărul de joi, 4 aprilie a.c.:

„Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat război Gazetei de Sud. Pentru că ziarul nostru nu a acceptat să-i ridice osanale, ci, dimpotrivă, a scotocit în afacerile Primăriei Craiova, primăriţa a anunţat ieri că nu mai vrea să dea nici o declaraţie Gazetei de Sud. «Cu voi nu mai vorbesc! Nu vă mai dau nici o declaraţie!», a spus, ieri, Olguţa Vasilescu, echipei de la Gazeta de Sud, care dorea s-o întrebe ce va face pentru craiovenii ale căror gospodării au fost inundate după ploile din ultimele zile.

Şi asta n-ar fi tot! Imediat după ce a fost aleasă în fruntea Organizaţiei Municipale a PSD – cu unanimitate de voturi, ca pe vremea Împuşcatului -, Olguţa s-a gândit, probabil, că e un soi de Dumnezeu al Craiovei, deci n-are nimeni voie s-o critice, nici măcar atunci când o merită. Drept urmare, a decis să bage pumnul în gura GdS. Într-un mod oarecum similar, Olguţa a impus «legea tăcerii» şi instituţiilor subordonate Primăriei Craiova – e vorba, bineînţeles, de regiile şi societăţile subordonate municipalităţii, unde şi-a numit directori după chipul şi asemănarea ei.

Ziarul nostru n-a acceptat această formă de şantaj, de genul «Eşti cu noi sau nu exişti». În ciuda acestei forme de cenzură politică impusă de întâia pesedistă a oraşului, vom oferi în continuare informaţii din sfera administraţiei locale craiovene, dar numai pe acelea de interes pentru cititori, nu şi din cele pe care ar vrea primăriţa să le vadă în ziar despre ea. Pentru că Gazeta de Sud nu acceptă să facă parte din ziarele – fie ele on-line sau tipărite – subordonate acesteia. Vrem să rămânem subordonaţi doar interesului cititorilor noştri, chiar dacă am rămâne unicii opozanţi ai administraţiei craiovene.

De fapt, nu e prima dată când ziarul nostru este supus presiunilor de mai-marii Primăriei Craiova! N-am căzut în genunchi nici în faţa lui Antonie Solomon. L-am criticat pentru ceea ce era de criticat, indiferent în ce partid a fost înscris. Nu l-am iertat nici măcar în perioada în care avea publicitate electorală în Gazeta de Sud! Iar Olguţa ce e, oare, dacă nu un Solomon cu fustă…”.

Chiar dacă nu am fost deseori de acord cu demersurile publicaţiei respective, cred că presa din România ar trebui să fie solidară în faţa acestui abuz săvîrşit de primăriţa Olguţa Vasilescu.

Pe surse am aflat că Olguţa Vasilescu ar fi cumpărat un post de televiziune local printr-un apropiat al său, iar coordonatorul ştiinţific al tezei sale de doctorat, Dumitru Otovescu, a scos pe piaţă ziarul „Monitorul”, urmînd să inaugureze şi o televiziune proprie. În acest fel, Olguţa Vasilescu crede că va controla opinia publică, nemaiavînd nevoie de celelalte mijloace de presă! Curat început de dictatură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.