Paleologu: „Nu trebuia să ne certăm cu Băsescu şi trebuia să-l susţinem pe Nicuşor Dan”

Prezent joi seara într-o emisiune la B1 TV, Theodor Paleologu a explicat de ce nu este de acord cu nominalizarea lui Marian Munteanu pentru candidatura la Primăria Capitalei. În rezumat: „Nu trebuia să ne certăm cu Traian Băsescu. Trebuia să ne coalizăm toţi cei de dreapta şi să-l susţinem pe Nicuşor Dan”!

Theodor Paleologu a fost membru PDL şi revenit în PNL doar odată cu fuziunea celor două partide. Cînd conducerea PNL a anunţat desemnarea lui Marian Munteanu pentru funcţia de primar al Capitalei, Theodor Paleologu a fost primul care s-a repezit la gîtul fostului lider al Pieţei Universităţii, declarînd pe pagina sa de Facebook: „Nu îl voi susține pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la Primăria Capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică”!

Această declaraţie surprinzătoare a fost rostogolită apoi de toţi adversarii PNL. În emisiunea lui Sabin Orcan, Theodor Paleologu a reluat acest subiect, spunînd că „Marian Munteanu este o fotografie prăfuită, ruptă pe la colţuri, deşi nimeni nu-i va putea şterge meritele din 1990”.

Theodor Paleologu a reuşit însă, pe parcursul emisiunii, să-şi dea arama pe faţă atunci cînd a fost întrebat ce ar fi trebuit să facă PNL, şi dacă Adriana Săftoiu nu era o soluţie: „Nu prea cred, pentru că Adriana Săftoiu l-ar fi antagonizat mult prea mult pe Traian Băsescu, or nu are rost ca noi să avem un război cu Traian Băsescu. Este o absurditate. De altminteri, declaraţia lui Marian Munteanu ar fi fost cel mai prost primar al Capitalei este o inepţie din punct de vedere strategic. Una că nu e corect ce spune şi în al doilea rînd n-are rost să-l antagonizezi pe cel mai tare jucător de pe scena politică românească pentru că ţi-o va trage peste cap însutit!

Soluţia lui Paleologu a fost exprimată limpede: „Se putea ajunge la o înţelegere cu Nicuşor Dan. Avem alegeri într-un singur tur. Noi, PNL, sîntem vinovaţi că am votat această lege în 2011, apoi a votat-o şi anul trecut. Ne-am făcut-o cu mîna noastră. Acum trebuie să înţelegem că doar un candidat unic poate cîştiga în faţa candidatului PSD. Normal, logic, este să ne adunăm în jurul unui candidat cu şanse mai mari. Şi cred că Nicuşor Dan are şanse mai mari decît oricare candidat. Nicuşor Dan a avut în 2012 peste 8%. Sigur, se poate spune despre el că nu este un om al dialogului, că suferă de sindromul autist. Sloganul lui, „Salvează Bucureştiul de politicieni” e o copilărie, căci şi el este, ipso facto, un politician. A, este un politician bun, un politician onest, un politician patriot. Am mai mare încredere în Nicuşor Dan decît în majoritatea celorlalţi politicieni. Eu cred că se putea ajunge la o înţelegere cu el, dar condiţia ca Nicuşor Dan să intre în PNL era o absurditate: Nicuşor Dan nu are ce căuta în PNL pentru că ar pierde foarte mult în credibilitate! El trebuia să candideze independent şi trebuia susţinut fără condiţii de către PNL. Asta l-ar fi forţat poate, într-o anumită măsură şi pe Traian Băsescu să aibă o atitudine responsabilă şi să ne adunăm cu toţii în jurul unui singur candidat! Şi anume, Nicuşor Dan!

Paleologu a făcut şi o dezvăluire care s-ar putea să atragă nemulţumirea liderilor din PNL: „Legat de sondaje, aş mai avea o remarcă. Au fost introduşi în sondajele comandate de PNL numai cei care au plătit pentru sondaje”. Dar nu se simte ameninţat pentru că „ar fi absurd ca un Paleologu să fie dat afară pentru că a fost introdus Marian Munteanu”!

De-a lungul timpului, Theodor Paleologu s-a dovedit a fi un susţinător înrăit al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea. La ultimele alegeri din PDL înainte de fuziunea cu PNL, Paleologu a candidat fără şanse pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Întrebat dacă şi-ar dori ca Elena Udrea să facă parte din echipa sa, Paleologu a dat un răspuns memorabil: A, da! Elena Udrea este o porumbiţă! Ar fi extraordinară, numai să vrea ea”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.