Patriarhia Română, apel la redresarea sistemului medical românesc

Patriarhia Română consideră necesară identificarea în regim de urgență a măsurilor necesare desfășurării actului medical în condiții de siguranță.

„Rezultatele verificărilor efectuate recent de autorități cu privire la dezinfectanții diluați folosiți în spitalele din România indică pericole majore pentru sănătatea pacienților din spitale. În această situație este necesar ca toți oamenii de bună-credință, împreună cu instituțiile abilitate ale Statului, să identifice în regim de urgență măsurile necesare desfășurării actului medical în condiții adecvate, de siguranță”, precizează un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române transmis vineri Agerpres.

Totodată, Biserica Ortodoxă Română își exprimă încrederea în aducerea la standardul de calitate din țările Uniunii Europene a sistemului de sănătate românesc.

„Biserica Ortodoxă Română se roagă permanent pentru sănătatea sufletească și trupească a oamenilor, este implicată în programe de sănătate și își exprimă încrederea că autoritățile competente, împreună cu întreg corpul medical, vor reuși să aducă sistemul de sănătate românesc la standardul de calitate din țările Uniunii Europene”, mai precizează comunicatul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.