PNL, moţiune împotriva ministrului Transporturilor

PNL a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Transporturilor, acuzându-l pe Răzvan Cuc că a sufocat un minister care avea nevoie de o viziune şi a sacrificat investiţiile pentru a acoperi „promisiunile otrăvite din campanie”.
„Sub două Guverne PSD-ALDE, de 9 luni de zile, la Ministerul Transporturilor și în companiile din subordinea acestui minister, lucrurile merg din rău în mai rău. Acest minister a devenit câmpul de bătălie politic al PSD, al intereselor unor lideri de frunte care au înțesat structurile de conducere cu personaje dubioase, fără expertiză în domeniu, dar de încredere pentru ei”, susţine PNL în textul moţiunii cu titlul „Infrastructura de transport a României sub domnia intereselor PSD: deziluzie, demagogie şi descurajare”.
PNL afirmă că singurul scop al grupării de la Ministerul Transporturilor este „să țină spatele liderilor de la Giurgiu, Buzău sau Dolj care i-au propulsat pe poziții pentru a le proteja afacerile cu instituțiile respective”. Liberalii îl acuză pe ministrul Transporturilor că a sacrificat investițiile în infrastructura de transport pentru a acoperi „promisiunile otrăvite din campanie”.
„Practic, le spuneți românilor că nu au nevoie de autostrăzi, că trenurile de călători pot circula în continuare cu 35 km pe oră, iar cele de marfă cu 16 km pe oră, acumulând întârzieri demne de cartea recordurilor și asta pe nervii, banii și timpul lor. Mențineți acest sector într-o stare de subdezvoltare, perpetuând România lui „merge și așa” pentru că aveți alte priorități, toate ținând cont de agenda politică a coaliției PSD-ALDE și care nu se intersectează în niciun punct cu așteptările românilor în materie de infrastructură”, spune PNL, în textul moţiunii simple.
PNL afirmă că la Tarom pierderile raportate pe primele 6 luni reprezintă „un record negativ neegalat” în ultimii 10 ani.
Proiecte majore precum Autostrada Transilvania, Sibiu-Pitești, autostrada Moldovei sunt compromise, iar termenele de finalizare împinse mult după 2020, se arată în moţiunea simplă. „Orice partid de opoziție v-ar fi spus astăzi: „N-ați făcut nimic!” Din păcate noi nu putem să vă spunem asta. Pentru că ați făcut! Ceva mult mai rău decât nimic: Ați sufocat un minister care avea nevoie de o viziune, pe care dumneavoastră n-o aveți”, îi transmit liberalii ministrului Transporturilor.
PNL le cere parlamentarilor să voteze moţiunea simplă pentru a-i demonstra „premierului Mihai Tudose că este momentul pentru a-l demite pe ministrul Răzvan Cuc”
Intenția PNL de a iniția moțiune simplă împotriva ministrului Transporturilor a fost anunțată după ședința de luni a conducerii PNL, de către Lucian Bode, președintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.