Poliţistul mort în accidentul de motocicletă era în coloana oficială a lui Gabriel Oprea

După tentativa de muşamalizare a cazului, Poliţia Română a fost obligată să recunoască într-un Comunicat, la aproape 48 de ore de la moartea poliţistului, că acesta se afla în coloana oficială a vicepremierul Gabriel Oprea! Purtătorul de cuvînt declarase anterior că poliţistul se deplasa într-o intersecţie pentru fluidizarea circulaţiei!

Iată ce declară acum Poliţia: „Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice Poliţiei Rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurînd deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic. Coloana oficială a viceprim-ministrului pentru securitatenaţională, ministrul Afacerilor Interne, de care demnitarul beneficia în condiţiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ţa. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ţa. Charles de Gaulle – P-ţa. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Ştirbei Vodă, după ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice.

Nici acest Comunicat, difuzat cu mare întîrziere nu reuşeşte să lămurească pe deplin această tragedie, căci nu răspunde la cîteva întrebări fundamentale:

– de ce s-a comunicat iniţial că poliţistul nu era în coloana oficială şi cine a dat dispoziţia transmiterii primului Comunicat

– care era urgenţa care ar fi putut legitima existenţa unei coloane oficiale cu antemergător pe motocicletă

– cine a dispus ca motocileta să circule noaptea, pe ploaie, cînd riscul unui accident, cum s-a şi întîmplat, era unul foarte mare.

Este evident pentru toată lumea că, dacă presa nu ar fi luat declaraţii de la martori şi dacă n-ar fi publicat seara trecută toate acele informaţii care arătau că poliţistul făcea parte din coloana lui Gabriel Oprea, cazul ar fi fost muşamalizat, iar decoraţia acoordată de Gabriel Oprea ar fi avut rolul de a stinge subiectul.

În condiţiile în care Gabriel Oprea este şeful ierarhic al tuturor poliţiştilor, ascunderea adevărului în acest caz devine un capăt de acuzare pentru vicepremier, cu atît mai mult, cu cît nici pînă în acest moment el, personal, nu a recunoscut că poliţistul făcea parte din coloana ce-l însoţea, deşi aflase că primul comunicat al subalternilor săi era o minciună menită să-l proteje chiar pe dumnealui!

Mai mult decît atît, fiind vorba de un deces, şi Parchetul intră în categoria celor care au încercat muşamalizarea cazului, întrucît şi procurorii au spus aseară că prezenţa poliţistului în coloana lui Oprea ar fi „doar un zvon”, deşi putea afla acest lucru chiar din gura vicepremierului!

Rămîne acum să vedem cine răspunde această tentativă de muşamalizare a unui accident mortal doar pentru a proteja imaginea ministrului care era şi şeful celui decedat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.