Predoiu, despre ancheta din dosarul Mineriada

Ancheta în dosarul „Mineriada” este o victorie a victimelor acelor evenimente sau rudelor acestora, dar și un moment istoric care poate să nască o lume nouă și un semnal că societatea românească poate să-și asume teme „grele”, a declarat, joi, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

„Adresez un îndemn la reflecție euroscepticilor și celor care mai pun la îndoială dacă e bine sau nu e bine ca România să fie parte a unui sistem european, a unui concert european. Fără Curtea Europeană a Drepturilor Omului poate că nu am fi avut această discuție astăzi. Nu e mai puțin lăudabil demersul pe care îl fac astăzi procurorii de a redeschide această anchetă. Sigur că suntem departe de verdictul Justiției, dar este un semnal extrem de puternic, e un semnal că noi, ca Justiție, ca societate, putem să ne asumăm teme grele, descoperirea adevărului. Suntem datori să descoperim adevărul și să punem în fața noastră adevărul”, a arătat Predoiu într- declarație remisă Agerpres.

În opinia sa, dacă în acest dosar se va face Justiție, în România va fi „o lume și mai bună”. „E un moment care poate să nască o lume nouă. E un dicton latin care spune ‘Fiat Justiția et pereat mundus’. Eu l-aș întoarce puțin pe dos și aș spune că dacă se face Justiție în acest caz s-ar putea să avem o lume și mai bună, cu certitudine chiar. Este un moment istoric, chiar dacă, repet, nu suntem încă în punctul în care să spunem că s-a făcut Justiție. Este un început de Justiție grație tenacității victimelor, rudelor, avocaților care i-au ajutat, asociațiilor care i-au ajutat și înțelepciunii și profesionalismului judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a adăugat liderul liberal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.