Polonia negociază staționarea de armament greu american pe teritoriul său

Polonia poartă negocieri cu Washingtonul cu privire la staționarea pe teritoriul său de armament greu american, a declarat duminică ministrul polonez al apărării Tomasz Siemoniak, într-un interviu pentru agenția de presă poloneză PAP, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Purtăm astfel de convorbiri cu partea americană. Acesta a fost de asemenea obiectivul discuțiilor avute cu ministrul american al apărării Ashton Carter în cursul vizitei mele la Washington, pe 19 mai”, a declarat ministrul, comentând un articol apărut sâmbătă în cotidianul american New York Times.

Potrivit ziarului citat, Statele Unite sunt pregătite să amplaseze armament greu, inclusiv tancuri și până la 5.000 de oameni, în mai multe țări baltice și din Europa de Est pentru a contracara o eventuală agresiune din parte Rusiei.

„Noi lucrăm deja de o perioadă de timp în favoarea unei prezențe militare americane maximale în Polonia și pe tot flancul de est al NATO. SUA pregătesc un pachet de diferite măsuri. Printre ele, staționarea de material greu în Polonia și în alte țări va fi foarte important”, a declarat ministrul polonez Siemoniak.

„Este relativ ușor transferul trupelor, dar ar fi bine să avem material în apropierea zonelor în pericol. Am fost asigurat la Washington că o decizie va fi luată în curând”, a adăugat ministrul polonez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.