Ponta: „Fericiți cei care iubesc și luptă pt unire, răi cei care…”

Premierul Victor Ponta îndeamnă la unitate cu prilejul Zilei Unirii, afirmând, în contextul războiului PSD-PNL pentru putere, că fericiți sunt „cei care iubesc și luptă pt unire, răi sunt cei care și azi se bucură să dezbine și să promoveze cearta și războiul între români și români”.

„Azi, la împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor sub conducerea unui Domnitor român Alexandru Ioan Cuza, vreau să transmit un singur și simplu mesaj – dezbinarea a fost întotdeauna marele dușman al românilor / doar uniți suntem puternici și putem asigura copiilor noștri un viitor mai bun. Fericiți cei care iubesc și luptă pt unire, răi sunt cei care și azi se bucură să dezbine și să promoveze ceartă și războiul între români și români. Am încredere că uniți vom fi puternici!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Într-un alt mesaj, tot de Ziua Unirii, transmis de această dată prin intermediul Guvernului, premierul afirmă că „după un an 2014 extrem de încarcat și tensionat, în care am trecut împreună prin două campanii electorale care au avut din păcate un efect de polarizare și divizare, cred că reușim în prezent să depășim conflictele politice și să punem bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante pentru România”.

„Mă bucur că anul acesta sărbătoarea națională își găsește un corespondent în atmosfera politică generală, dar și în dorința de solidaritate manifestată de români. Îmi doresc ca în 2015 să fim mai uniți în jurul unor proiecte comune, facem mai puțină politică și mai multă administrație, să fim mai puțin preocupați de ambiții și bătălii interne și mai interesați de soarta românilor de pretutindeni, de îmbunătățirea nivelului de trai și de locul României în lume”, mai spune Victor Ponta în mesajul transmis de Guvern.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.