Ponta atacă din nou presa

Victor Ponta s-a arătat deranjat pe Facebook de relatările din presă despre audierile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Rovinari-Turceni în care este inculpat.

Ţinta principală de această dată a lui Ponta într-un nou atac la ziarişti este agenţia Agerpres.

„Politica anului 2016!
– o zi cu o procedură normală la ÎCCJ dar și cu „procedura” politico-mediatică din curtea Instanței;
– ziua începe cu o știre principală la „Agerpres” a cărei conducere vrea să se arate obedientă și lingușitoare cu noua Putere că poate se uita că a fost numită de vechea Putere și rămâne în funcție schimbând barca și făcând „servicii”;
– o mulțime de jurnaliști enervați pe bună dreptate că sunt puși de șefi să piardă ore în șir la ÎCCJ, deși ei săracii știu foarte bine că nici eu, nici altcineva nu facem niciodată declarații acolo – deci nicio știre;
– o fată de la Realitatea TV care va țipa la mine tot drumul din curte până la intrare (ca să vadă Gușă că își face datoria). Iar eu îi voi zâmbi domnișoarei în tăcere, calm și afectuos, dar totuși atent să nu scoată o tigaie de sub microfon și să mă și pocnească în cap măcar să spun ceva acolo „, a scris Ponta.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au loc audieri marţi în dosarul „Turceni-Rovinari”. La termenul de marți este audiat Laurențiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Rovinari.

La Instanţa supremă a venit marţi şi Victor Ponta.

La primul termen al procesului pe fond, Ponta, Şova şi Ciurel au declarat că nu vor să beneficieze de procedura simplificată, ceea ce presupune reducerea cu o treime a cuantumului pedepselor dacă îşi recunosc vinovăţia.

De asemenea, avocaţii celor trei au solicitat reaudierea martorilor care au dat declaraţii la DNA în cursul urmăririi penale şi doresc readministrarea probelor.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ”Şova şi Asociaţii”, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.