Prințul Charles, în vacanță la Valea Zălanului

Prințul Charles al Marii Britanii a ajuns duminică seară la conacul său din satul Valea Zălanului, unde obișnuiește să vină de câțiva ani la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie pentru a-și petrece câteva zile de vacanță, transmite Agerpres.

Prințul a fost întâmpinat în fața reședinței sale de mai mulți localnici, care i-au urat bun venit, și a înnoptat la conac.

Programul vizitei nu este cunoscut, dar, potrivit unor surse neoficiale, în cursul zilei de luni va rămâne la Valea Zălanului, unde e posibil să asiste la un concurs de cosit și la un mic spectacol susținut de copiii din zonă. E posibil, de asemenea, ca în zilele următoare prințul să viziteze și alte localități din Transilvania unde deține proprietăți, cum ar fi Viscri, din județul Brașov, scrie agenția citată.

Valea Zălanului este un cătun aflat în vecinătatea comunei Malnaș, unde oamenii trăiesc simplu, în case tradiționale, după rânduiala știută din generație în generație. Ca să ajungi la Valea Zălanului trebuie să parcurgi circa 14 kilometri prin pustietate, pe un drum îngust de țară.

Primarul comunei Malnaș, Kasleder Jozsef, a declarat pentru Agerpres că la Valea Zălanului a funcționat prima fabrică de sticlă din Transilvania, care a furnizat geamuri colorate pentru Biserica Neagră din Brașov și Catedrala Sfântul Mihail din Cluj. Glăgăria a fost construită de familia contelui Kalnoky, dar în 1860 fabrica a fost distrusă de un incendiu și nu s-a reconstruit.

Prințul a cumpărat în Valea Zălanului un conac vechi, pe care l-a restaurant și care este deschis turiștilor, cu excepția perioadei în care el se află în România. Este considerată una cele mai frumoase proprietăți din lume, fiind menționată în revista americană ”Vanity Fair’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.