Procurorii, la Primăria Miercurea Ciuc

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Miercurea Ciuc, precum şi la locuinţa primarului Raduly Robert Kalman (UDMR). De asemenea, vizată de percheziții este și locuinţa viceprimarului Szoke Domokos.

UPDATE Primarul din Miercurea Ciuc vizat de percheziţiile DNA, a fost adus cu mascaţii la sediul primăriei miercuri, el spunând că procurorii caută documente ”care au legătură cu sportul”.

Viceprimarul Antal Attila a anunțat anterior că procurorii DNA i-au cerut mai multe contracte şi hotărâri ale Consiliului Local Miercurea Ciuc.

”De la mine au solicitat colaborarea privind predarea unor documente oficiale. Este vorba despre contracte, hotărâri de consiliu, mai multe documente”, a spus viceprimarul, care ar fi și el vizat de anchetă.
Primarul din Miercurea Ciuc ar fi primit mită lunar de 10.000 euro de la firma care taxează locurile de parcare în municipiu, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

Sursele citate susțin că în cauză sunt implicate firme și interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare.

Potrivit acestora, firma City Parking ar fi dat primarului mită de 10.000 euro lunar ca acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să le acorde facilități pentru concesionarea locurilor de parcare și chiar a dat dreptul acestei societăți să amendeze șoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

Primarul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obținerii autorizațiilor de construcție și pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman.

Aceleași surse au menționat că ar exista suspiciuni față de edil și pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuințe ANL în favoarea unui consilier județean la CJ Harghita, cu care se află în relații apropiate.

De asemenea, Robert — Kalman Raduly ar mai fi suspectat că a condiționat atribuirea contractului de servicii având ca obiect ”servicii de telefonice mobilă” în favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca și ”sponsorizare”, într-un cont bancar aparținând unei firme având ca acționar/administrator o persoană de încredere.

DNA precizează într-un comunicat transmis miercuri dimineață că sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în județele Harghita, Mureș și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2007 – 2015”, se menționează în comunicatul citat.

Raduly Robert Kalman este primar al oraşului Miercurea Ciuc din 2004.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.