Puiu Popoviciu, dat în urmărire internațională

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv, miercuri, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri, au declarat pentru News.ro oficiali din Poliţie. Decizia a fost luată joi după-amiază.

Poliţia Capitalei a primit, miercuri seară, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, iar la adresa acestuia din Bucureşti s-a prezentat o echipă de la Biroul Urmăriri al Poliţiei, pentru a-l ridica şi a-l duce la penitenciar. Întrucât nu a fost găsit la locuinţa din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat în urmărire naţională. Surse din rândul anchetatorilor declarau pentru News.ro că Poliţia va cere instanţei emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia, întrucât există informaţii certe că omul de afaceri a părăsit ţara. Sursele citate mai spuneau că ultimul domiciliu declarat de Puiu Popoviciu figurează la Monaco.

De asemenea, miercuri seară, Poliţia Română a publicat, la rubrica „Persoane urmărite”, fotografia şi datele omului de afaceri Puiu Popoviciu, menţionând că el se sustrage de la executarea pedepsei de 7 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, în care este judecat alături de alte nouă persoane. În prima instanţă, Popoviciu fusese condamnat la nouă ani de închisoare cu executare. Pentru patru dintre persoanele judecate în acest dosar, faptele s-au prescris.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.