×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 05:06
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Republica Militarizată România
Sorin Avram
Sorin Avram

După valul de pensionări care a măturat Poliţia, lăsând-o fără personal, urmează un val de pensionări în Justiţie, un sistem pe undeva militarizat şi el.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să analizeze cererile de pensionare din magistratură formulate de 45 de procurori şi judecători. Procurorii şi judecătorii care vor ieşi din sistem vor primi pensii de pensii, mai mari decât cele ale foştilor poliţişti.

Premierul Mihai Tudose a anunţat că Institutul „Cantacuzino“ va fi militarizat, acesta urmând să treacă în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Iată o veste bună pentru angajaţii institutului, care, nu-i aşa?, vor ieşi la pensie mult mai repede şi vor beneficia şi ei de pensii adevărate, pensii despre care unii spun că ar fi nesimţite.
Un senator PSD are un proiect de lege prin care se urmăreşte ca vârsta de pensionare a profesorilor să scadă cu trei ani. Ar merge o militarizare şi a unităţilor de învăţământ. Astfel, profesorii nu vor mai putea face greve când vor ei şi vor trebui să se mulţumească cu salariile pe care le primesc. Însă partea bună ar fi aceea că ar ieşi la pensie la 40-45 de ani şi ar avea pensii egale cu cele ale poliţiştilor şi militarilor.

Pentru a nu exista discriminări, de-acum celebra Lia Olguţa Vasilescu va propune militarizarea tuturor instituţiilor publice. Doamna Vasilescu va veni la televizor şi va explica la tablă, cum face dumneaei de obicei, că bugetarii nu au de ce să se teamă, pentru că va fi vorba despre un fel de militarizare. Adică niciun bugetar nu va fi obligat să muncească împotriva voinţei sale, minivacanţele vor fi minivacanţe, iar salariile vor fi salarii, evident, în limita posibilităţilor financiare. Însă militarizarea va trebui făcută, pentru ca bugetarii să poată ieşi la pensie mult mai repede şi pentru ca Guvernul PSD să poată să dea pensii apropiate ca valoare de cele ale fostului personal al instituţiilor de forţă.

În paralel, statul de drept va planta la intrările tuturor firmelor private din România persoane înarmate, care nu-i vor lăsa pe angajaţi să iasă şi să plece acasă decât după 15-16 ore de muncă. Pentru că cineva trebuie să muncească în ţara asta, că doar tinerii pensionari au nevoie de pensiile lor adevărate, pensii despre care unii spun că ar fi nesimţite.

Sorin AvramPublicat Marţi, 29 august 2017
4143
 | 13
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
parere
+6
COLONIA SECURISTA SOROSISTA RO-mania.
Publicat Miercuri, 30 august 2017
+Răspunde
Czestochowa
+5
Lili@ Nu va mirati asa a fost totdeauna ,o asistenta principala cu toate gradele si iesit la pensie la termen ,avea o pensie de trei ori mai mic ,decat femeia de serviciu cu patru clase .Asta este situatia .
Publicat Miercuri, 30 august 2017
+Răspunde
Titel
+9
Ce legatura are Institutul Cantacuzino cu pensionarile din justitie si SRI? Deranjeaza faptul ca Romania s-a hotarat sa reintre pe aceasta piata? Acest institut s-a dorit falimentat de pe timpul regimului Basescu-Boc nu mai produce nimic, a ajuns o paragina, iar variantele pentru revitalizare era privatizarea sau cu bani de la buget prin subventii. Daca se apela la subventii in forma actuala de organizare si subordonare exita posibilitatea ca Romania sa fie reclamata la Comisia Europeana de firmele concurente din Uniunea Europeana. Prin militarizare Institutului, statul roman are alte solutii pentru a-l revitaliza.
Publicat Miercuri, 30 august 2017
+Răspunde
??????
+2
Dumneata ai votat ca să se împrumute guvernul pentru a plăti "pensii și salarii nesimțite" ?
Publicat Miercuri, 30 august 2017
+Răspunde
Baltazar
0
Aha, deci asta era!
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
moser
-1
dle art dvs imi vine ca o manusa ..why?? deoarece chiar cu cateva minunte mai davreme am urmarit un reportaj in care niste inssi de cartier au determinat o lunga perioada da timp evenimente importante din Viata Romaneasca (majusculle s da prisos) ..dar in final m am resemnat ..adica daca nu erea un Oprea sa faca tot felul da comicarii academice ..erea altu..daca nu erea un suptofiter ca ontzanu sa ajunga sa decida traiul unei comunitati ..erea altu dar am ajuns la un baraj pa care nu ;l pot depasi si cer ...disperat agiutoriu..cum se face ca un golanas fie el chiar si comandant da nava da 300 m lunjime( ii prima oara cand aud c a dificultatra ori meritu unei na=ve i determinat da lunjime) da ajunga prezidente da teara si ca dupa ce romanii l au vazut plimbandu se bezmetic si neluat in seama la nushce adunare da przidenti ..sa l mai voteze incaa odata ...si cred ca daca mai permiteda lejea l mai votau inca ..pana la disparitia phisica..asta nu inteleg ..ca vreti au ba ajutati ma sa inteleg poate l vote di io pa nenorocitu ata .
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
lili
-2
Anomaliile grave ale Privilegiilor acordate Politic: cum au ajuns femeile de serviciu să aibă Pensii speciale, de 2 ori mai mari decât Medicii. Cele mai speciale pensii speciale. Care e diferența dintre un șofer la Parlament și unul de pe o ambulanță, uzat de program și ritmul de lucru? Primul a ajuns să primească pensie specială. Haosul provocat de inechitatea brutală din sistemul de pensii e atât de mare, încât numai resetarea acestui sistem nedrept mai poate fi eficientă. cursdeguvernare.ro prezintă azi câteva exemple, în speranța că autoritățile vor găsi soluia de bun simț. În anul 2015, PSD – ALDE a declanșat vasta operațiune de reintroducere a pensiilor speciale. Acestea nu au fost însă resuscitate pe vechiul model, cel de până în 2010, când le-a desființat Emil Boc, ci într-o formă “evoluată”, ce a produs un sistem aberant și unic pe mapamond. Teoretic, pensiile speciale sunt acordate celor care cu ocupații deosebite în societate. Practic, însă, inovațiile legislative din anul 2015 și reluate în acest an au împins lucrurile într-o zonă bizară: până și șoferii și femeile de serviciu de la Parlament sunt beneficiari ai pensiilor speciale de serviciu. Aberația legislativă care i-a făcut pe șoferii și femeile de serviciu de la Parlament pensionari speciali. Printre alte acte modificate în momentul reintroducerii pensiilor speciale s-a numărat și Legea nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, care îi viza pe consilierii și experții din cabinetele aleșilor. Alineatul 5 de la Art. 93 conține însă o Prevedere care depășește mulțimea celor cu statut de funcționar public parlamentar: “De prevederile art. 41, art. 43 și ale art. 73-75 (referitoare la pensiile funcționarilor publici parlamentari ) beneficiază și personalul prevăzut la art. 5 alin. (4).” Personalul de la alin 4, art 5, care nu are statut de funcționari publici parlamentari, însă beneficiază de astfel de Pensii Speciale, sunt: femeile de serviciu, soferii, contabilii...
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
lili
+17
Pensii speciale pentru femeile de serviciu, ospătarii și șoferii din Parlament! Aceste categorii câștigă mai mult decât profesorii și medicii. O femEie de serviciu sau un Sofer care lucreaza AZI la Parlament voR avea o Pensie speciala de 80% din Salariul Brut care e de aproximativ 2000- 2400 Lei!! Un medic fara Functii NU are Pensie mai mare de 1500 Lei, pe Principiul Contributivitatii, dupa o viata de munca si de Contributie!! Evident ca cei din privat trebuie sa lucreze din greu pentru a plati rasfatul bugetarilor Olgutei si ai lui Dragnea! Bataie de joc, asa arata guvernarea PSD! Numai ca nu stiu cine va mai plati aceasta bataie de joc dupa ce vor tot pleca oamenii, tot mai nemultumiti! Vor plati votantii PSD?!
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
gabriel @ lili
+6
Inlocuim femeia de serviciu de la Renel(ca standard de salarizare ) cu femeia de servicui din parlament.Adevarul ca acestea ar trebui sa primeasca spor de rusine si toxicitate daca tot curata dupa urangutanii din parlament...restul sa se descurce cum or putea,nu conteaza decat la vot!
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Norr @ lili
+4
Ce bine ca ban,Turcan si toti baso-penelistii sorosisti ai vostri E contra pensiilor speciale nerusinate si sufera pentru pensiile mici ale romanilor.Toti protesteaza refuzand salariile lor nerusinate si mancand numai...gogosi,ca si tine, care nu mai poti tu de grija altora cu pensii mici.De ce nu a facut pensii mari, la medici si profesori, Ciolosu tau si Iohannis, aia dupa care mori tu de dragu lor.
Publicat Miercuri, 30 august 2017
+Răspunde
gabriel @ lili
0
@norr ...de fum Pentru a le ramane militienilor ca tine pensii mari si frumoase!Eventual si tortionarilor cate un premiu,doar au fost eficienti...
Publicat Miercuri, 30 august 2017
+Răspunde
Obuz
-32
Noi care am facut armata la vremea ei,o mai facem o data ?Huoooo,Jos Binomul Dragnea + Dan,jos dictatura !
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Yon Ylycesku,tatuku borfasilor rume
-8
Republica Militistă România 1990-2017
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Irina Radu, la un pas de demitere
Publicat acum 12 ore şi 9 minute
Lista lui Dragomir: Ne-au șocat numele
Publicat acum 9 ore şi 47 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 11 minute
Trump: Un regim depravat, bandă de criminali!
Publicat acum 11 ore şi 12 minute
Provocare pentru Ziare.com și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 6 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 23 minute