Rețeta primarului Facebook pentru șefia PNL

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, supranumit și primarul Facebook în tot județul și în PNL, s-a înscris în bătălia pentru şefia PNL Timiş. Alegerile în rândurile liberalilor timișoreni sunt programate pe 22 aprilie.

Cel mai notoriu contracandidat al lui Robu pentru această poziție este nimeni altul decât Alin Nica, botezat primarul Eurovision, după ce a participat cu ani în urmă la respectiva competiție muzicală, deși era șeful administrației comunei Dudeştii Noi. Ca să nu rămână mai prejos decât colegul său care și-a dovedit calitățile muzicale în fața tuturor românilor, Robu susține că el nu a fost doar muzician, ci și lider de trupă. În timp ce Nica mizează pe sprijinul unor colegi edili din județ care nu agreează stilul de conducere al lui Robu, primarul orașului de pe Bega bagă mâna în borcanul cu miere al resurselor publice și își unge apropiații din subordine. Recompensa pentru sprijinul oferit primarului Timișoarei constă din atribuirea gratuită a mai multor terenuri pentru 128 de tineri care vor folosi respectivele parcele ce li se oferă ca să-și construiască locuințe.

Cine primește terenuri gratuite

Primăria Timișoara a anunțat numele tinerilor care primesc terenuri gratuite pentru a-și ridica case. Printre cei 128 de fericiți se numără mai mulți apropiați ai primarului Nicolae Robu, respectiv consilierul său personal, Sanda Greblă, consilierul Cătălin Iapă, precum și un alt consilier local al PNL, Grigore Grigoroiu. Pe data de 13 ianuarie 2017 a expirat termenul de depunere a cererilor de către tinerii care vor să primească de la primărie terenuri gratis, pe care să-şi construiască locuinţe. „Dăm 128 de parcele, avem cereri depuse. În situaţia pe care o am eu acum sunt trecute 1.064 de dosare, dar e o prostie, pentru că nu se iau în seamă decât cele depuse acum, chiar dacă ele au fost mai demult depuse, trebuiau actualizate cu alte documente. Nu mai contează că în urmă cu 10 ani a fost depus un dosar care nu a fost actualizat acum cu piesele cerute de Hotărârea Consiliului Local adoptată în 2016“, a declarat, încă de acum două luni, primarul Robu. Tot el dădea asigurări că dosarele vor fi verificate în detaliu, pentru că „foarte multe nu vor mai fi valabile, fie că nu se mai îndeplinesc condițiile de eligibilitate, nici măcar limita de vârstă, fie că nu s-au pus la dosarele acelea piesele cerute de HCL de acum“. Potrivit listei publicate pe site-ul primăriei, până la urmă, doar 209 tineri și-au depus dosarele pentru a beneficia de un teren pentru casă. Parcelele sunt de aproape 300 de metri pătrați și sunt amplasate într-o zonă destul de bună a Timișoarei.

Primarul Facebook a molipsit și Consiliul Județean

Actualul preşedinte al PNL Timiș, Nicolae Robu, și-a atras singur porecla de primarul Facebook. Ca orice lider cu inițiativă, Robu a dat tonul unei noi mode printre politicieni. Edilul timişorean, care povestește despre sine că a fost de mic copil „șef de echipă“, apoi căpitan de echipă în fotbal și lider de trupă în muzică, a fost primul care şi-a transmis live, pe Facebook, atât conferinţele de presă de la Primăria Timişoara, cât şi pe cele de la PNL Timiş.

Modelul impus de Nicolae Robu a fost adoptat şi de Consiliul Judeţean Timiş, care a realizat prima transmisiune live a unui plen pe aceeași rețea de socializare, la iniţiativa consilierului judeţean Titu Bojin. „Poate vor fi unii care nu îşi mai dau atât de mult în petec şi vor fi mult mai atenţi legat de ceea ce îşi permit să vorbească“, și-a justificat Titu Bojin propunerea.

Masa lui Grindeanu a cedat în live

După plecarea lui Sorin Grindeanu de la șefia Consiliului Județean Timiș în fruntea Guvernului, lucrurile n-au rămas deloc la fel. Masa unui ales, la care mai stătea în trecut și fostul șef de CJ, prim-ministrul Grindeanu, a cedat și s-a prăbușit în timpul ședinței de plen a Consiliului, transmisă live. Și nu o dată, ci de două ori.
Masa la care acum se așează, în mod curent, consilierul județean Dorin Cutu s-a prăbușit pur și simplu, în timp ce se discuta un proiect supus votului aleșilor județeni.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a decis să se ia o pauză, pentru ca biroul respectiv să fie reparat rapid de tâmplarul instituției. Problema s-a rezolvat în câteva minute și s-a reluat ședința. Însă nu pentru mult timp. După doar câteva alte minute, masa a cedat din nou. De data aceasta nu s-a mai întrerupt ședința, aparatul de vot fiind funcțional, iar consilierul a stat cu pupitrul prăbușit în fața sa până la finalul reuniunii.

Citiți și:

Mahării Timișoarei – devastare de fond imobiliar


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Maria Musat 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.